2019-01-28 49 浏览
好难得先约到个好耐无见既fd,所以就决定简间好啲既餐厅食番餐好既🤤🤤最后决定左简呢间味一番,完全无令我地失望😍😍一入到去,我地就简左坐高枱既位置,因为我同朋友都好享受望住厨师整野食,仲可以望住不同原条新鲜既鱼,感觉真系好幸福🥰🥰赤干刺身$125🐟🐟师傅系切刺身鱼前仲好热情show左条鱼比我地睇,仲介绍话条鱼其实好长,呢到只系个头既一部分😂😂呢个鱼刺身食落真系好鲜甜,就有淡淡既柚子香,食落好特别🥰🥰日本真蚝$88呢只蚝一上枱已经好有惊喜,好大只而且睇落已经胀卜卜,系比人未食已经知好新鲜既感觉。一放落口,真系劲爽甜,咬落愈食愈creamy,而且海水味好浓郁🤤🤤中意食蚝既人讲真,不能错过😍😍白子刺身 $128虽然知道佢系鱼既精巢,但听讲佢系超好既美容佳品,所以都决定试一试🤭🤭未放入口之前都好担心,惊会有怪味,但一食就发现,原来味道系好鲜甜再加creamy,完全无怪味仲要味道好正😍😍三款刺身(由左至右)油甘鱼腩 $60金目鲷 $110中拖罗 $240油甘鱼腩既味道偏清,适合中意淡淡地味既朋友仔,而金目鲷味道比油甘鱼腩浓,同时都好够鲜甜,而中拖罗系我既最爱,虽然最贵但真系值得,一咬个下,啲油脂已

赤干刺身$125🐟🐟

呢个鱼刺身食落真系好鲜甜,就有淡淡既柚子香,食落好特别🥰🥰

日本真蚝$88

白子刺身 $128

三款刺身(由左至右)
油甘鱼腩 $60
金目鲷 $110
中拖罗 $240

油甘鱼腩既味道偏清,适合中意淡淡地味既朋友仔,而金目鲷味道比油甘鱼腩浓,同时都好够鲜甜,而中拖罗系我既最爱,虽然最贵但真系值得,一咬个下,啲油脂已经溶晒出黎,成口都系油香,真系超正!🥰🥰

4款寿司🍣 (由左至右)
针鱼寿司
火炙鲽鱼边寿司
鲜带子寿司
鲭鱼寿司
呢几款既寿司同样由左食到右😋😋每款寿司都好精致,而且各具特色。而我最钟意既系带子寿司,带子超大粒而且超级鲜甜😍😍绝对系我会再返嚟食嘅原因🥰🥰

而且另外都叫左四款串烧,猪、牛、鸡每样都叫左试一试,而我最中意既系佢既烧牛舌,虽然佢只系简单咁落咗啲盐同黑椒作调味,但就完全已经带得出牛嘅鲜味,而且系超级juicy,一路食住真系觉得好幸福🥰🥰

最后我地就叫咗开心果雪糕同埋柚子雪葩作甜品,亦都作一个完美嘅结束🥰🥰