2022-06-30 65 浏览
朋友最近调咗去长沙湾工作,所以可以同佢约喺中间点食个lunch,今日我哋就拣咗呢间新沙洞澡堂。餐厅入面果然有个澡堂😂,真系玩味十足。我哋首先叫咗两份小食,炸韩国午餐肉条卖相已经够晒得意,一条条扮成薯条嘅午餐肉插喺午餐肉罐之内,真系好睇又好食。另外嘅炸甜薯拉丝芝士条就系正常平时食开嘅水准,都系咁好食,味道都冇得输,因为我最钟意拉丝芝士!然后我哋仲点咗新沙洞二人套餐,配搭非常丰富。套餐入面嘅炸鸡有唔同嘅味道可供选择,我哋就拣咗韩式柚子炸鸡,半份总共有六件鸡,韩式柚子酱淋上炸鸡之后仲加咗芝麻,所以更加香口。套餐入面嘅拌饭可以拣韩式牛肉或泡菜猪肉,朋友唔钟意食辣,所以我哋拣咗韩式牛肉拌饭,另外再加咗只蛋,当堂又缤纷晒。煎蛋下面拌饭之上嘅牛肉其实相当多,而且用韩烧酱汁煮嘅牛肉特别惹味。鱼糕年糕汤嘅汤底鲜甜,无论鱼糕串定年糕嘅份量都相当多,好有韩式风味。蓝柑橘白桃梳打特饮嘅蓝色好靓好打卡able,白桃味亦好突出。而香槟葡萄梳打特饮感觉就几清爽,味道亦唔错。最后食埋个甜品,牛角酥窝夫同样有好多唔同味道可供选择,我哋就拣咗法式焦糖炖蛋。呢个牛角酥窝夫口感好松化,味道真系冇得输!总括嚟讲,呢度除咗环境靓
餐厅入面果然有个澡堂😂,真系玩味十足。
炸韩国午餐肉条
炸甜薯拉丝芝士条
然后我哋仲点咗新沙洞二人套餐,配搭非常丰富。
新沙洞二人套餐
韩式柚子炸鸡
鱼糕年糕汤
蓝柑橘白桃梳打特饮
香槟葡萄梳打特饮感觉就几清爽,味道亦唔错。
香槟葡萄梳打特饮
最后食埋个甜品牛角酥窝夫同样有好多唔同味道可供选择,我哋就拣咗法式焦糖炖蛋。呢个牛角酥窝夫口感好松化,味道真系冇得输!
韩式牛角酥窝夫
总括嚟讲,呢度除咗环境靓,味道亦一流,真系好值得再嚟帮衬!
午餐
新沙洞二人套餐