2023-08-16
今日约埋朋友一齐嚟吞POP!第一次食鸡煲翅想同大家share下😍原来极品鸡煲翅入面都几丰富,而且个汤底都几浓郁,因为佢系用原只鸡落去煲🐣再加埋其他配料一齐熬制,所以系个鸡煲翅上枱之后,我哋4个都忍唔住饮咗碗汤暖暖肚🔥之后仲另外嗌咗每次边炉必备嘅酥炸鱼皮🐟而今次我反而觉得就咁食个鱼皮好过浸落汤到,因为个汤就咁饮都试到鸡既鲜味,如果浸埋落去就cover咗鸡汤嘅味道👅另外仲嗌埋个十全大宝丸,分别有✔️手打生拆蟹粉墨鱼丸✔️手打黑松露墨鱼丸✔️手打黄金海胆黑塁丸✔️手打香煎鹅肝虾丸✔️手打芝心牛丸一次试哂各款手打丸类🐮当中最impress我嘅系手打芝心牛丸🧀因为估唔到芝士同牛可以咁match,而牛肉既味道又唔会俾芝士抢咗😋如果今次试哂咁多款下次就可以主攻我觉得最正嘅芝心牛丸。而另一个特别都值得一试既系手打香煎鹅肝虾丸🦐因为佢虾肉弹牙之外入面鹅肝都好香,而呢款丸都系呢到先食到👍🏼
另外仲嗌埋个十全大宝丸,分别有
✔️手打生拆蟹粉墨鱼丸
✔️手打黑松露墨鱼丸