2021-09-02
潮味苑深水埗长沙湾道254-258号亚洲大厦地下A舖深水埗一向都系美食既集中地,今日同朋友去完西九龙中心买嘢,跟住就过左黎呢间餐厅食潮洲嘢啦,本身都系第一次黎,只系咁岩系门口经过比挂系橱窗既卤味同埋卤水鹅吸引住,所以就决定入黎帮衬首推一定系呢到既镇店蚝仔粥,一碗里面有成超过10只蚝仔,非常足料,再加上方鱼,肉碎,葱花,食落每一啖都觉得好鲜味,绝对系必食item卤水鹅片---通常食卤水鹅都会拣鹅片,贪佢无骨啖啖肉,食得最滋味。。而且呢到既鹅片肥瘦均匀,唔会太多肥膏,食落唔会觉得太腻,大力推介卤水拼盘(细)---虽然我地只系叫左细size, 但一样摆到成座山咁,好足料非常大碟,入面分别有红肠,鹅肠,卤水蛋,豆腐,墨鱼,牛肚,腩肉,猪颈肉。。。真系一次过满足晒所有愿望呀
深水埗长沙湾道254-258号亚洲大厦地下A舖