2021-06-25 104 浏览
好朋友明天结婚,佢婚后搬去将军澳天晋住,大家今日去帮手布置下,晚上好朋友请我哋去商场食饭,御名园!是间有格调的中菜馆,睇到餐牌价钱都公道,有数种晚市组合都好抵食。就让我们试试味道如何!姜葱炒肉蟹2只配烧鸡半只,本来298元,但因为肉蟹得返一只,所以店员说收198元,我哋又想试吓,照落单!热腾腾嘅煲仔盛载肉蟹上枱,香味扑鼻,立刻令人垂涎欲滴,蟹肉鲜味十足,姜葱加埋酱汁非常惹味!烧鸡皮卜卜脆,因为用咗文昌鸡做,鸡肉嫩滑,好有鸡味。烧鹅例牌:鹅肉散发淡淡清香,肉嫩有口感。蜂蜜柚子明虾球:酥脆弹牙的虾球,鲜美可口, 配上酸酸甜甜的蜂蜜柚子酱汁,令人食不停口!澳洲龙虾上汤伊面:见到隔离枱食到赞不绝口,而且做紧优惠价,我哋也叫返碟试吓,用西澳龙虾加上汤焗伊面,虾肉爽口鲜甜,食得出是新鲜龙虾,每条伊面都沾满上汤酱汁,亦非常鲜味!
烧鸡皮卜卜脆,因为用咗文昌鸡做,鸡肉嫩滑,好有鸡味。

烧鹅例牌:鹅肉散发淡淡清香,肉嫩有口感。