2023-09-03
想食花胶鸡好耐,上网睇到呢度食评好多,趁着放假,出开黎尖沙咀就上嚟试吓火锅生料选择好多,样样都有,价钱合理花胶鸡煲必食!半只鸡$308,好清甜,鸡味浓郁,鸡好好食,花胶亦都够淋,索晒清甜鸡汤,非常出色!因为啲汤太好饮,几乎饮晒,饱咗一半😂之后就到打边炉嘅时间,简单叫咗几样𩠌手切谷饲牛嫩肉($338)牛肉大大块,脂肪分布平均,入口软冧牛味极浓,必食!苏格兰圣子王($176)劲鲜甜又有咬口,唔使点酱更加食到佢嘅鲜味,渌1分半钟啱啱好👍胡椒猪肚贡丸($55),平时好少食嘅配搭,胡椒味好香,真系粒粒入边都有猪肚手工鱼皮饺($45)本来以为系普通鱼皮饺,原来完全唔同,有少少辣味,馅料弹口好食,唔系出边食到嘅鱼皮饺鲜嫩笋尖片($43),鲜甜爽口,食完好多肉,平衡下油腻嘅感觉牛骨髓($65),平时好少食内脏,呢个口感几得意,如果食开内脏嘅朋友可以一试无论汤底,或者火锅生料,质素都非常高,非常推荐!
火锅生料选择好多,样样都有,价钱合理
之后就到打边炉嘅时间,简单叫咗几样𩠌
无论汤底,或者火锅生料,质素都非常高,非常推荐!