2022-05-06
今日同屋企人咁岩出去铜锣湾有啲嘢做 晏昼有啲肚饿 所以就去咗呢间日式班cake专门店试吓😆呢度嘅环境非常日式风 座位都比较阔落 环境好干净 唱上边好多猫猫嘅挂画同灯笼 都充满日式风格😆妈咪叫咗一个乌冬轻食 而我就叫咗个咸款班戟🥰妈咪话香烧牛小排蘑菇汁味道唔错 牛扒烧得肥瘦均匀 充满油脂香 满满嘅油脂捞埋乌冬同蘑菇汁 真系冇得弹 好入味足料 牛小排虽然比较薄身但系好重牛肉味 足足有五大块!妈咪话食完都唔够喉!个餐仲会跟埋餐汤餐饮同沙律 超抵食!餐汤系粟米忌廉汤 浓郁嘅忌廉汤再加满满嘅粟米 好开胃😋和牛汉堡班戟 呢一款咸点好出色 和牛好大块 上面满满咸香嘅芝士 估唔到咁好食 用咗两层班戟包住和牛汉堡 下边仲有薯饼同芝士 用生菜做配搭 令到个班戟唔会太油腻好清新 最紧要系佢𠮶班戟好好食 唔会好干 烧到啱啱好😍
妈咪叫咗一个乌冬轻食 而我就叫咗个咸款班戟🥰
个餐仲会跟埋餐汤餐饮同沙律 超抵食!
餐汤系粟米忌廉汤 浓郁嘅忌廉汤再加满满嘅粟米 好开胃😋