2024-07-18 105 浏览
📍鬼金棒呢间黎自日本东京过江龙既拉面店,装修以鬼怪👺为主题,环境会比较昏暗,充满著神秘又恐怖既气氛;餐厅主打辣麻味噌拉面,总共有5种辣麻级数可以拣,重口味人士必试啊!🍜增量叉烧x2辣麻味噌拉面 $140 x 2碗同朋友都拣左呢碗重口味兼重份量既拉面😎卖相相当吸引🤩叉烧两大嚿、大量葱粒、芽菜同玉米笋,肉既份量同配料都好足,食落真系大满足!叉烧望落肥瘦,最有诚意既系超厚身、超大嚿,咬落肉质细腻,煮得好腍好入味,充满肉香同油脂香😋另外,拉面好食既关键都视乎个汤底,好明显食到好浓郁既猪骨汤底,啖啖既麻油香味挥之不去🥰朋友拣左小辣,觉得唔够辣;自己就拣左中辣,觉得食落就啱啱好,大概系谭仔既小辣程度! 🥟煎饺 $45一碟总共有6只,即叫即煎,煎到金黄色,每只都煎到脆卜卜;饺子皮唔会好厚,馅料份量都多,做到皮薄馅多既程度😆最好就沾埋提供既酱料,由醋+酱油同辛辣既香料混合而成,升华左饺子既味道👅⭐️好味指数:8.5/10📍 鬼金棒 (旺角)旺角西洋菜南街2J-2Q号地舖#旺角 #鬼金棒 #拉面 #辣麻味噌拉面 #日本菜 #japanese #旺角美食 #香港美食 #增量叉烧x2辣麻味噌拉面 #ラーメン
📍鬼金棒

🍜增量叉烧x2辣麻味噌拉面 $140 x 2碗

煎饺

🥟煎饺 $45

⭐️好味指数:8.5/10

📍 鬼金棒 (旺角)
旺角西洋菜南街2J-2Q号地舖

#旺角 #鬼金棒 #拉面 #辣麻味噌拉面 #日本菜 #japanese #旺角美食 #香港美食 #增量叉烧x2辣麻味噌拉面 #ラーメン #ていばん #たこやき#ビール
煎饺
  • 增量叉烧辣麻味噌拉面