前排行过北角果头,俾我揾到呢间连续九年有米芝莲推介嘅麦记上海生煎锅贴---🌟麦记美食🌟咁吸引,系要试下啦🤩餐厅除咗有生煎锅贴,仲有生煎包、饺子、面食……仲有套餐选择。._./ 鸳鸯餐 /🥟| 4只锅贴 |🥟米芝莲推介🤩锅贴煎到外层嘅底好脆口,而且里面馅料满满香浓,点上黑醋食,更加增添味道!·🤍| 4只生煎包 |🤍生煎包大个,而且肉馅大大粒,咬一啖,里面仲保留咗啲汤,味道香浓。·🥄| 酸辣汤 |🥄酸酸辣辣,材料足,结身有口感,饮完好满足。.冻奶茶(可以少甜少冰)./ 云吞担担面餐 /3只锅贴 (跟餐选配)豆浆(豆浆系低糖,一枝樽装过,好饮。)担担面汤底系香浓结身嘅花生酱,每啖面都挂满汤底汁,好惹味。而且成碗面云吞数量多,好有诚意!.🧄| 小笼包 |🧄小笼包系新鲜蒸好,热辣辣上枱,皮薄,里面馅香,仲有汤汁保留咗,食落口连埋啲汤汁一齐食,好滋味。.🥟| 小云吞 |🥟连汤浸住一齐上枱,数量多,味道清清地,中和返其他菜式嘅浓味道。._.
._.
/ 鸳鸯餐 /
🥟| 4只锅贴 |🥟
🤍| 4只生煎包 |🤍
🥄| 酸辣汤 |🥄
酸酸辣辣,材料足,结身有口感,饮完好满足。
冻奶茶(可以少甜少冰)
/ 云吞担担面餐 /
3只锅贴 (跟餐选配)
豆浆(豆浆系低糖,一枝樽装过,好饮。)
🧄| 小笼包 |🧄
🥟| 小云吞 |🥟