餐厅: 傷心酸辣粉 (砵蘭街)
资讯:

2022-08-02 122 浏览
#chuchu食在旺角📍 伤心酸辣粉 由细食到大,好多地方都有佢嘅分店,但今次真系要介绍佢嘅新品!!!好好食的!btw宜家咁热去食下酸辣粉刺激下,同埋呢间分店嘅冷气好强劲!!!!—————————————————————❣️ 酥香脆猪腩套餐 $68🐷已经食第二次,因为真系好好食,#chuchu推介 套餐有一碗伤心酸辣粉+脆猪腩+白桃乌龙冷泡茶!呢个炸猪腩炸到好香脆,第一次食猪腩唔会觉得好肥好腻!仲可以点泰式辣酱,好正好夹,感觉又冇咁热气😚配埋伤心酸辣粉一齐食的确唔错,bb辣辣得嚟又唔会辣到条脷冇味觉!白桃乌龙冷泡茶大大杯,无糖嘅,啱晒🐷,茶味清香,白桃味都好出!.❣️ 香酥软骨套餐 $55鸡软骨炸得好脆,细细粒咁好容易入口,又有少少咬口,份量都唔小架!🐷仔就嗌左米线,虽然酸辣粉出名啲,但都煮得几好!.❣️ 干捞牛肚套餐 $69套餐配一碗粉,牛肚就顾名思义,佢系偏向干身𠮶种捞黎嘅,唔系平时川菜好油好辣𠮶种!牛肚切到一条条,好易咬!都系跟米线!.❣️ 酸辣土豆丝 +$20虽然加廿蚊但都好大兜,土豆丝唔会太淋或者太硬,粗幼啱啱好,嗌左bb辣,不过下次会嗌翻小辣,刺激啲!.❣️红油木耳 +$20份量
#chuchu食在旺角
📍 伤心酸辣粉
❣️ 酥香脆猪腩套餐 $68

❣️ 香酥软骨套餐 $55

❣️ 干捞牛肚套餐 $69

❣️ 酸辣土豆丝 +$20
❣️红油木耳 +$20
份量一样好足,好大碟,下次都系可以加多啲辣!

不专业评分
👅好味指数: 8/10
💰性价比:8/10
👍🏻推荐:8/10
—————————————————————
🏡地址: 伤心酸辣粉 (砵兰街) (旺角)
旺角砵兰街215号朗晴坊1楼
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食评都好认真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相机食先 #香港好去处 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #周末好去处 #食好西 #美食推荐 #好食 #食食食 #tasty #美食 #饮品 #甜品#follow #like #like4like #人气食店

2022-07-28
用餐时段