一早系附近处理完工作之后,见到呢间cafe门口份menu就比佢吸引咗入去舖头装修行纯白简洁风,令人心情都平静啲《开心果特调奶》$55本人好钟意食开心果类制品💚呢度有开心果特调奶就梗系要试试啦💚饮品最顶层系开心果奶盖加开心果碎碎杯身有开心果酱最底部就系牛奶🥛将佢哋mix之前梗系先试吓个奶盖啦~ 入口幼滑细腻💚 浓郁嘅开心果味系口腔徘徊👍🏻 好正呀🤤《乳酪配果仁及鲜果》$60早餐嘅时间想食清清地可以食呢个乳酪碗入面果仁同生果嘅份量多到吓亲人🤣每一啖都充满住唔同嘅口感食晒成碗真系饱到不得了🤣《酸种包配鱼柳》$65系以三文治形式上枱~ 两片酸种面包中间夹住鱼柳、炒蛋、罗马生菜同忌廉芝士面包先用油涂面再焗令面包冇咁容易㶶,但我觉得太油🤣 但香嘅🤣煎鱼柳部分真系令我惊喜! 平时出面cafe食嘅煎鱼柳系腍身鱼. 但呢度嘅煎鱼柳系用石斑鱼 口感比较实在👍🏻👍🏻👍🏻 店方做到煎到外皮焦香,入面刚熟嘅程度👍🏻👍🏻👍🏻 本身鱼肉都有调味,所以食落都唔会寡👍🏻👍🏻👍🏻 高质早餐 性价比一流💜《冬甩忌廉鲜奶咖啡》$60造型非常可爱 真系成粒冬甩咁嘅样🤍其实佢系鲜奶咖啡上面有一层软绵绵嘅奶泡 再洒上朱古力粉🫢奶泡

舖头装修行纯白简洁风,令人心情都平静啲

《开心果特调奶》$55

造型非常可爱 真系成粒冬甩咁嘅样🤍

其实佢系鲜奶咖啡上面有一层软绵绵嘅奶泡 再洒上朱古力粉🫢

奶泡好细滑 带上甜甜嘅朱古力味👍🏻👍🏻
啡底店员会问钟意fruity / nutty嘅豆
本人比较钟意nutty 佢嘅豆香好重 㗎声未系口腔中不断徘徊🤤

系好有心机嘅cafe👍🏻 因为佢哋好多饮品都好特别🥰
  • 开心果特调奶