2023-11-01
‼️必食霜降牛肉寿喜烧🐮食日本野必食日本野😝🎏日本野(铜锣湾)今日同猪仔嚟到铜锣湾,呢边有好多楼上铺既餐厅,我哋都好钟意食日本嘢,今次特登揾咗间日本餐厅,佢个名好搞笑,真系叫做日本嘢🤣餐厅好宽敞,以木系设计,坐得好舒适,啱晒一家大细、朋友聚会🥰晚市定食好吸引,我都系比起主Menu多$10,就有饮品+沙律或者汤🥰性价比好高,份量一啲都唔少😆嘢食仲好鲜甜好好味!哩度最出名系食寿喜烧,仲有石烧牛‼️刺身都好吸引🤩今次就试吓个寿喜烧同刺身先~✨火炙蝶鱼裙边海胆丼 $198大大件超鲜甜海胆,颜色好靓,金黄金黄🤩一啲腥味都冇,充满海水嘅咸香同鲜味😋大大粒鲑鱼卵系口中爆发🤤咸、香、鲜!一啖食晒入口😍 火炙过既蝶鱼裙边更加系不得了!超香嘅焦香味,令鱼既油脂香更出众🤩满满嘅一大碗真系超满足,食过返寻味‼️✨霜降牛肉寿喜烧配乌冬 $248一上枱超惊艳‼️大大块嘅霜降牛肉,上面嘅牛花超靓!足足有两大块!份量超满足🥹 一大块放入口中好爽😝香浓既牛味,劲嫩滑,放入口中唔使点咬,配上日本鲜鸡蛋,味道更加温纯,提升牛嘅鲜味😍牛肉底下系满满既椰菜,菜肉均衡,牛肉寿喜烧锅简直无敌😋乌冬烟烟韧韧,口感一流🥰是日沙律 🥗满满嘅一碗
食日本野必食日本野😝
🎏日本野(铜锣湾)
✨火炙蝶鱼裙边海胆丼 $198
满满嘅一大碗真系超满足,食过返寻味‼️
✨霜降牛肉寿喜烧配乌冬 $248
是日沙律 🥗
满满嘅一碗,沙律菜好新鲜,仲有好足够嘅蛋黄沙律酱🥰
✨苹果汁(跟餐)+$6
✨热柠檬水 (跟餐)
食物✨✨✨✨✨
环境✨✨✨✨✨
卫生✨✨✨✨✨
价钱✨✨✨✨
🏠 日本野 (铜锣湾广场) (铜锣湾)
铜锣湾骆克道463-483号铜锣湾广场2期6楼