2024-10-18
就黎转季,梗系要黎东荟城走一转outlet入下货啦激战完我就一定会黎食呢间,因为佢既黑毛猪配大酱生菜真系超级无敌好食,真心极力推荐!二人餐$560呢个二人餐都几抵食肉酱牛胸肉蛋包饭牛胸肉系靓肉黎,有肉味香浓,肥得黎脂肪平均,所以唔会腻熟度亦刚好肉酱啖啖肉,味道开胃,用黎捞饭一流蛋包饭因为个人喜好我叫左全熟,正常个熟度唔系咁既但系全熟都依然食得出佢D蛋好靓,有阵阵蛋香配埋个惹味炒饭底,多多都食得晒墨汁大虾鱼籽意粉虾肉爽口弹牙,三文鱼籽好新鲜,咬落去爆晒浆意粉亦好有水准,食落有阵阵墨汁既鲜味,亦唔会过咸入面仲有各种海鲜同菇类做配菜,味道口感都好平衡烧酱油黑毛猪白切肉配大酱生菜呢个系我每次都会花几百蚊黎食既最主要理由因为佢真系超级无敌极好食首先佢既黑毛猪品质真系超高虽然系五花肉,但系脂肪层唔会太厚既同时肉质又嫩令你可以食到油脂香既同时,口感依然软熟加上佢有烧过,令佢冇咁油腻之余,有阵阵焦香配埋泡菜,蒜,辣椒等等既配料再加上咸香既大酱包埋生菜一齐食,不论系味道定口感都好平衡又惹味真系必食之选青柠梳打、白桃甜蜜梳打真材实料,真系有青柠,唔系得D糖浆甘荀Oreo慕丝蛋糕本身以为甘荀系指个甜品系甘荀
呢个二人餐都几抵食 肉酱牛胸肉蛋包饭 牛胸肉系靓肉黎,有肉味香浓,肥得黎脂肪平均,所以唔会腻
熟度亦刚好 肉酱啖啖肉,味道开胃,用黎捞饭一流 蛋包饭因为个人喜好我叫左全熟,正常个熟度唔系咁既
但系全熟都依然食得出佢D蛋好靓,有阵阵蛋香
配埋个惹味炒饭底,多多都食得晒 墨汁大虾鱼籽意粉 虾肉爽口弹牙,三文鱼籽好新鲜,咬落去爆晒浆 意粉亦好有水准,食落有阵阵墨汁既鲜味,亦唔会过咸
入面仲有各种海鲜同菇类做配菜,味道口感都好平衡 烧酱油黑毛猪白切肉配大酱生菜
呢个系我每次都会花几百蚊黎食既最主要理由
因为佢真系超级无敌极好食 首先佢既黑毛猪品质真系超高
虽然系五花肉,但系脂肪层唔会太厚既同时肉质又嫩
令你可以食到油脂香既同时,口感依然软熟
加上佢有烧过,令佢冇咁油腻之余,有阵阵焦香
配埋泡菜,蒜,辣椒等等既配料
再加上咸香既大酱
包埋生菜一齐食,不论系味道定口感都好平衡又惹味
真系必食之选 青柠梳打、白桃甜蜜梳打
真材实料,真系有青柠,唔系得D糖浆 甘荀Oreo慕丝蛋糕 本身以为甘荀系指个 甜品系甘荀味,点知原来系指甘荀造型既糖
成个甜品都做得好有诚意
每一层都有惊喜
上层系oreo碎,中间系朱古力慕丝同蛋糕
每一层都有唔同口感,有脆既有软熟既有滑既
而且味道甜而不腻
最紧要系成个外型都好可爱好吸引
两个人一齐用个小铲仔黎食,够晒仪式感