2021-03-21
星期五放工,大家都想松一松。适逢限聚令放寛,就凑够几位同事一齐去酒吧餐厅,食嘢饮酒吹吓水。大家都好耐冇去酒吧啦,即刻嚟一round cocktail先~落order时可以讲明要轻啲或浓啲酒精。我叫咗杯【Nothing】,钟意佢口味清甜同鲜果𠮶种fresh嘅感觉~我哋叫咗串烧大拼盘,原本对酒吧嘅食物冇乜期望,但食落拍得住啲串烧专门店㖞。每串都落咗适量孜然粉,食落几香口。我最钟意系牛柳粒番茄串,牛柳粒肉味浓又软腍,配劲juicy嘅酸甜番茄又几夹;芝士丸入面就系半溶软滑芝士,串烧虾亦都够鲜甜惹味。不过肠仔就普通啲,我觉得师傅可以谂吓肠仔配菠萝、蜜桃之类。之后就到香焗猪手啦,食猪手最怕啲肉又干又「鞋」。呢度嘅猪手就外皮香脆肉质嫩滑,仲有个好正嘅蜜糖芥末酱,连减紧肥嘅同事都忍唔住话想食多几件,最后仲叫多一盘,大家happy~希望疫情尽快过去,可以揾多啲人一齐再去,食多啲,玩夜啲啦~
希望疫情尽快过去,可以揾多啲人一齐再去,食多啲,玩夜啲啦~