2024-12-16
放工行过尖沙咀K11 Art Mall,见到有间君兰面包厂门口有啲人排队,见到啲面包又好特别👧🏻由细到大都好钟意食面包,就一于买啲返去俾佢试☺️佢哋嘅主打:👍🏻限定怀旧港式忌廉筒,一共有六款口味:原味、菠萝、开心果、紫薯、士多啤梨 & 烟肉我试咗原味 & 烟肉味,甜嘅忌廉筒就食得多,咸嘅忌廉筒真系别有一番风味,突破传统,口感好脆,烟肉味唔会过咸,超正,仲系细细件,完全系零罪恶感🤭👍🏻 巨大版牛角酥,有四款口味:开心果、黑芝麻、柚子 & Tiramisu可惜太受欢迎,我去买已经好多味道已经冇,唯有下次再试过加上圣诞节就到🎄,君兰面包厂都有圣诞主题嘅面包,圣诞牛角树、芝士雪人、姜饼曲奇、姜饼人面包、仲有树头蛋糕,真系好应节☺️原味忌廉筒 $10烟肉筒 $10 必食❤️真菠萝包 $20竹炭达 $18 必食❤️黑松露挞 $18 必食❤️苹果牛角树 $32芝士雪人 $16👧🏻非常钟意芝士雪人🤣软绵绵,淡淡芝士香味黑松露挞必食之选,淡淡松露香味🤤值得再食竹炭达反传统用竹炭做外皮,入边系cream brûlée 🤤淡淡蛋香云呢拿味,甜到啱啱好👍🏻而且真菠萝包,真系有菠萝喺入边🤣 仲有好多其他款式嘅面包、西饼、
👧🏻由细到大都好钟意食面包,就一于买啲返去俾佢试☺️
佢哋嘅主打:
可惜太受欢迎,我去买已经好多味道已经冇,唯有下次再试过
原味忌廉筒 $10
烟肉筒 $10 必食❤️
真菠萝包 $20
竹炭达 $18 必食❤️
黑松露挞 $18 必食❤️
苹果牛角树 $32
芝士雪人 $16
👧🏻非常钟意芝士雪人🤣软绵绵,淡淡芝士香味
黑松露挞必食之选,淡淡松露香味🤤值得再食
而且真菠萝包,真系有菠萝喺入边🤣
仲有好多其他款式嘅面包、西饼、蛋糕、甜品、曲奇,真系要揾日返去再帮衬🤣