2022-07-18
虽然我同老公已经老夫老妻,但系我哋仲系有时会去拍吓拖仔,捐窿捐罅揾啲有情调嘅餐厅享受返一晚🥳都几sweet 㗎!太子运动场道呢头都有好多高级靓装备西餐厅,就以呢度Muze Mozz 为例,气派雅致嘅绿色沙发座位配衬西班牙风特色壁画,可以喺度叹特色饮品同美食,渡过一个愉快嘅周末!呢度嘅小食款式多,汇聚左几个国家嘅特色美食,试咗几款such as 西班牙马铃薯蛋饼、泰式烤猪颈肉卷饼、泰式咖喱蟹肉他他配薄饼and 西班牙虾多士都好好味!蛋饼口感实在,俾人嘅感觉好足料同埋好浓香,中间夹心有啲马铃薯🥔提升口感👍猪颈肉卷饼配搭香茅,原来都好夹!至于蟹肉他他食落似冬阴功味,越食越辣越辣越过瘾,唔好睇佢细细兜,原来里面有好多蟹肉,咁样食蟹真系又好味又方便!意想不到地夹晒薄饼都未食晒蟹肉😂最惊喜嘅就系虾多士,超劲好食😋卖相又靓,鲜艳夺目嘅大虾🍤整齐排列在蒜蓉牛油中,除咗可以享受到大虾嘅爽甜之外,那如海绵般贪婪地吸收着蒜蓉酱汁嘅多士亦是精粹所在呢!主食叫咗北海道松叶蟹脚忌廉意粉,又一惊喜之作,意粉当中有好多蟹肉,再配埋非常重手嘅芝士,𠮶种鲜甜得来仲非常creamy好似浆住个嘴嘅口感,完全俘虏咗我同我老公个
主食叫咗北海道松叶蟹脚忌廉意粉,又一惊喜之作,意粉当中有好多蟹肉,再配埋非常重手嘅芝士,𠮶种鲜甜得来仲非常creamy好似浆住个嘴嘅口感,完全俘虏咗我同我老公个胃😂好食到停唔到口!
除咗食物好食之外,我哋仲叫咗两杯非常打卡able嘅mock tail,peach tree 饮落系有少少薄荷味同蜜桃香气🍑,口感清新好啱夏天饮!而呢一杯mid-night,唔单止饮品颜色靓,仲好有构图,加埋酸酸甜甜嘅百香果,真系好啱女士们饮呀!