餐厅: 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期)
资讯:

2023-12-16 4568 浏览
💁‍♀️💁‍♂️ 5/12/2023(Tue), Dinner🍽喺冬天要揾食榴梿嘅地方唔多,除咗甜品店之外,铜锣湾嘅 极尚大喜屋0都系个唔错嘅选择。餐厅方面提供嘅任食烧金枕头的确系好吸引,我哋💁💁‍♀️两个榴梿控一于去食过够啦!而今晚我地order咗:🔆 成人晚市放题($288+10%)晚市嘅放题有分唔同时段,星期一至四晚就系$288。我哋预约咗依返时段去到餐厅,都好快安排到座位入座。接待处后面嘅自助区有饮品、前菜、沙律🥗、汤同埋甜品可以自取。饮品方面都系一般啤酒🍻、汽水🥤、清酒🍶、梅酒等,呢度仲特别有果汁如橙汁、石榴汁同椰青水。落单方面就用QR code,每次送上嚟嘅食物都好准确无漏单。今次💁‍♀️为食妙妙同💁A先生嚟嘅主要目的就系榴梿😍,包括有脆炸猫山王同埋极品金枕头榴梿烧,岩晒我哋两个榴梿控。金枕头榴梿烧过之后味道更浓郁香甜😋😋😋,入口甘香软糯,味道回甘,A先生都食咗唔少。脆炸猫山王就系一个脆皮包住猫山王榴梿蓉去炸,热焫焫入口香甜,同样味道浓郁,岩晒榴梿控👍👍👍。刺身摆盘精美,每款都好新鲜好食,特别系三文鱼食落肥美油润,我哋都食咗唔少。寿司🍣同埋手卷都系迷你size,饭嘅份量都唔多,方便

而今晚我地order咗:

🔆 成人晚市放题($288+10%)

刺身摆盘精美,每款都好新鲜好食,特别系三文鱼食落肥美油润,我哋都食咗唔少。寿司🍣同埋手卷都系迷你size,饭嘅份量都唔多,方便大家可以试多几款。海胆手卷入口海胆细滑甘甜,值得一试。鹅肝寿司上的鹅肝俾得够慷慨,系厚切同烧得刚好,入口油润好食。

一品料理方面,我哋试咗极尚花胶盛宴,花胶入口都软滑黏口,骨胶原丰富。蟹粉🦀扒豆苗都有唔少蟹肉🦀,食落鲜甜。

烧物方面,比目鱼西京烧入口油脂丰富,烧得皮脆肉嫩,配上甜甜哋嘅西京烧煮法,十分不错。

始终我哋两个人胃纳有限,未能一次食晒所以餐牌上嘅食物,唯有留返下次再嚟品尝😋。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整体食评:9/🔟
❤🙆‍♀️(为食妙妙)整体食评:9/🔟
👉🏻 食物选择多,上枱速度快又无漏单或者俾少咗嘅情况👍🏻
A先生车友指数 🚗
🛣️ 交通容易指数:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
🅿️ 泊车容易指数:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 泊车建议考虑时代广场🅿️,有大量车位,而泊车优惠又唔难拎
👉🏻 港铁🚇出口可以直达铜锣湾广场,另外巴士🚌、小巴都可以轻易到达
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-12-05