上网睇到呢间餐厅有超抵和牛蛋饭,超吸引我😍😍😍😍🥚🐃梦王和牛丼 (生蛋)$68(怕食生蛋都有其他选择:温泉蛋/流心蛋/太阳蛋)仲送上🖤美极甜豉油🧡🥚梦王蛋呈现深橙色,蛋黄比平时中国蛋更加浓稠,蛋香味俱全,蛋汁混合饭面都好适合,鹿儿岛直送A5和牛超高质,为咗保持和牛嘅鲜嫩,只系轻微烧过表面,保持粉嫩肉质,入口爆油脂。出色和牛 + 极品靓蛋 ,好难唔好食啩?另外仲附上甜豉油,加埋混合一齐,味道好夹,呢个价钱真系超值!🥇世一捞丁 (🐷猪颈肉) $48猪颈肉经过先蒸再煎,仲加咗香茅,味道似泰国风,但先蒸真系冇咁干身,肉质仲爽脆,外皮就少少焦香。🩷呢间店嘅炸物一向都好出色;小食双拼 $42 (泰式甜辣酱/ 沙律酱)💚炸韭菜饺: 𠮶个皮就好似炸云吞嘅皮一样咁香脆同薄,外皮唔会太厚重,入面嘅韭菜猪肉都好足料。🐟炸蚬蚧鲮鱼球蚬蚧鲮鱼球好似乒乓波咁大粒,份量劲多,本身味道唔会太咸,另外配合咗蚬芥酱汁,酱汁调味啱啱好,非常出色!💛🥛脆炸鲜奶卷 $28 (4件)估唔到呢度有顺德名食,呢度嘅炸物好出色,「外脆内软」系关键,然后入面嘅鲜奶唔会太硬,充满奶香又不会太甜,味道属于香甜牛奶,味道不假,真心好食!🧡🌼

上网睇到呢间餐厅有超抵和牛蛋饭,超吸引我😍😍😍😍

🥚🐃梦王和牛丼 (生蛋)$68

出色和牛 + 极品靓蛋 ,好难唔好食啩?

🥇世一捞丁 (🐷猪颈肉) $48

🩷呢间店嘅炸物一向都好出色;

小食双拼 $42 (泰式甜辣酱/ 沙律酱)
🐟炸蚬蚧鲮鱼球

💛🥛脆炸鲜奶卷 $28 (4件)

🧡🌼 金银菊花薏米 +$10
食完炸嘢一定要饮凉茶,呢度嘅凉茶都系自己煲,仲可以拣微糖/ 走糖,饮落去感觉都几足料,必点!

✨ 整体食物质素有惊喜,见到开业一周年,我哋全单仲有88折,平民小店食和牛蛋真系好癫,可以再食!(ノ>ω<)ノ

🥢竹面谱 (太子)
📍太子荔枝角道68号地舖
  • 梦王和牛丼