大埔友注意啦❗️近日同朋友去咗一间大埔开咗间英式扒房,餐厅装修都走英伦高级路线:门口以宝蓝色色调作主色,配合墙上金色牛头,中央仲有巨大嘅水晶吊灯,同朋友约会用餐感觉都几舒服 σ`∀´)σ 𝕋𝕒𝕤𝕥𝕚𝕟𝕘 𝕞𝕖𝕟𝕦 $598❤️𝓢𝓽𝓪𝓻𝓽𝓮𝓻🐃ℋ𝑜𝓂𝑒𝓂𝒶𝒹𝑒 ℬ𝑒𝑒𝒻 𝒯𝒶𝓇𝓉𝒶𝓇𝑒自家制生牛肉他他🍳💕可以食到生牛肉的话必点!最惊喜系使用鹌鹑蛋作配搭,平时嘅他他会使用生鸡蛋,呢个他他将碎牛肉、洋葱碎、蕃茄碎碎、面包糠混合,仲加咗黑椒等调味料,入口唔会有臊味,洋葱碎水充满口感,鹌鹑蛋达到画龙点睛嘅功效,令到成个质地入喉更顺滑,旁边仲有黑醋伴碟,仲可以加多少少酸酸甜甜嘅味道!🍞𝓑𝓻𝓮𝓪𝓭𝗢𝗫 𝗕𝗼𝗻𝗲 𝗠𝗮𝗿𝗿𝗼𝘄 𝗕𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁自家制牛骨髓牛油包面包🥖好松脆,单食已经好好食,配搭牛骨髓牛油更出色,牛油咸香味香浓,配合面包好滋味。🧡𝓢𝓸𝓾𝓹Lobster Bisque🦞龙虾浓汤 (+$28)属于一个法式浓汤,龙虾同埋奶油作烹调,呢度嘅龙虾汤沿用最经典嘅配方:要赞嘅系浓度调制得啱啱好,龙虾🦞同龙虾壳嘅香气丰富,入口味道浓缩,感受到啖啖鲜味又充满奶油香气,配合松脆牛油包一齐食都
大埔友注意啦❗️
σ`∀´)σ

𝕋𝕒𝕤𝕥𝕚𝕟𝕘 𝕞𝕖𝕟𝕦 $598

❤️𝓢𝓽𝓪𝓻𝓽𝓮𝓻

🐃ℋ𝑜𝓂𝑒𝓂𝒶𝒹𝑒 ℬ𝑒𝑒𝒻 𝒯𝒶𝓇𝓉𝒶𝓇𝑒
自家制生牛肉他他🍳

💕可以食到生牛肉的话必点!

🍞𝓑𝓻𝓮𝓪𝓭
自家制牛骨髓牛油包

🧡𝓢𝓸𝓾𝓹
Lobster Bisque
🦞龙虾浓汤 (+$28)

属于一个法式浓汤,龙虾同埋奶油作烹调,呢度嘅龙虾汤沿用最经典嘅配方:要赞嘅系浓度调制得啱啱好,龙虾🦞同龙虾壳嘅香气丰富,入口味道浓缩,感受到啖啖鲜味又充满奶油香气,配合松脆牛油包一齐食都好合适!

𝓜𝓪𝓲𝓷 招牌菜

🥩黑松露鹅肝威灵顿牛柳💕
𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗪𝗲𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴𝘁𝗼𝗻 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 & 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀

绝对唔可以错过!
我本身超喜欢呢个菜式,因为呢个菜式好考厨师嘅功夫,金黄色嘅酥皮入面包住鲜嫩粉红嘅牛柳,配搭香滑鹅肝增加油脂丰腴,口感好丰富。

呢度嘅威灵顿牛扒外皮嘅酥皮好香脆 ,切开粉嫩牛柳时仲带油肉汁,鹅肝混咗黑松露嘅味道,舌上味蕾感觉到浓郁丰盈,三者都可以完美融合,做到 「外酥内软」,难怪呢个菜式成为呢度嘅招牌菜!

🧄伴碟有香烤过嘅蒜头,味道又香又甜,配搭肉类🥩食都一流!

🍬𝓓𝓮𝓼𝓼𝓮𝓻𝓽
自家制意大利咖啡蛋糕
𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂
质地非常幼滑,甜品嘅中表层味道充满Mascarpone Cheese,底层先会浓郁嘅咖啡香气,就食到碎碎嘅手指饼,可以为呢个晚餐作完美嘅句号。

另外仲有饮品!🍹

S͟͞e͟͞t͟͞ ͟͞d͟͞i͟͞n͟͞n͟͞e͟͞r͟͞ $398

套戏同样都会有前菜、面包、餐汤同埋主菜:

💚𝓢𝓽𝓪𝓻𝓽𝓮𝓻
𝘾𝙖𝙚𝙨𝙖𝙧 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 (𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣)
凯撒沙律(鸡)

经典沙律配搭,香煎鸡肉香口又大份,属于一个出色嘅前菜。

🤎𝓢𝓸𝓾𝓹
Cream Boletus Mushroom Soup
牛肝菌野菌忌廉汤

忌廉汤入口浓厚香滑,内里大量野菌碎碎,入口感受到馥郁嘅蘑菇鲜香,粒粒蘑菇增加口感,非常浓郁香口!

🍞𝓑𝓻𝓮𝓪𝓭
自家制牛骨髓牛油包

🐟𝓜𝓪𝓲𝓷
𝐏𝐚𝐧 𝐒𝐞𝐚𝐫𝐞𝐝 𝐇𝐚𝐥𝐢𝐛𝐮𝐭 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞香煎比目鱼配柠檬牛油

嫩滑嘅比目鱼经过香煎,啖啖鱼肉配合清新嘅柠檬牛油,如果唔食威灵顿牛扒,呢个比目鱼属于一个轻盈之选!

✨食材配料质素都唔错,威灵顿牛柳🥩($458)同生牛肉他他都有惊喜,另外见到 🩷香煎鹅肝配美国封门柳 ($458)都好吸引,$598套餐就可以拣,如果喜欢食猪肉嘅话可以食西班牙黑毛猪猪鞍 $368 ($398套餐+$38可转黑毛猪猪鞍 ),如果庆祝节日或者同朋友享受晚餐都适合!
(*´∀`)~♥
  • 黑松露鹅肝威灵顿牛柳