2017-01-09
一路写一路又想食喇…不过女朋友怕热,要衬秋冬佢先肯陪我食因为呢度毕竟系街市楼上,得几把牛角扇 XDD榨菜肉丝云吞米虽然江记嘅面系比较受欢迎,但我个人唔太喜欢该面质,所以之后一直都系食米粉。配料方面,基本上只有5种:云吞、凤爪、榨菜肉丝、牛腩、菜心,基本上任你配搭,最推介前面3款。汤底本身清清地,榨菜肉丝带咸,唔辣,配米粉一流!每次黎到,老板都主动喺榨菜肉丝米上加少少咸菜,呢种细心而家嘅食店又有几多间做到?另外推介加少少江记嘅辣椒油,既香且辣,绝对加分。净云吞净云吞做成一口size,馅料可以话系超细粒,五毫子咁上下大,菜肉馅。女朋友为左表达佢对我经常要求食江记,无声抗议,只会食净云吞满然足完我,再去食第二餐~蚝油凤爪呢度嘅凤爪系我最爱!钟意食凤爪嘅朋友一定要试试,介绍过唔同嘅朋友食过都异好同声赞好!首先,凤爪煮得够淋,入口离骨,非常入味!一碟4只,我个人独吞两碟冇难度。我都经常买外买番公司同同事分享,个个都食得津津有味,老板记得我路程比较远,亦都会主动分汤盛载。可能你会觉得好普通,但比起第一句同我讲外卖盒要加1蚊,我就比较重视呢种不言而喻。如果口渴喺隔离茶记点柠底可乐/忌廉系perfec
因为呢度毕竟系街市楼上,得几把牛角扇 XDD 榨菜肉丝云吞米
另外推介加少少江记嘅辣椒油,既香且辣,绝对加分。 净云吞
如果口渴喺隔离茶记点柠底可乐/忌廉系perfect~