2018-08-11
平时都会去日升中心午餐,晚餐都系第一次。我同朋友搭扶手电梯上去,想睇下有无其他特别嘅餐厅,结果俾我地系角落入边揾到间新开嘅餐厅,一于入去试下!餐厅几阔,坐得几舒服,而且不会赶客,系朋友gathering 倾计嘅最佳选择。我见菜单上有不同的主菜,小食都有好多款。餐厅侍应推荐肉眼扒,钟意食牛嘅朋友可以试下。一人白酒生蚝套餐杯香槟甜甜地,都几易入口。生蚝好新鲜,系即开嘅,食完仲未够喉,所以再加多六只,一只$9 ,好抵食!炸美国薯条(黑松露芝士酱)薯条好大碟,系平时嘅三倍份量,我哋两个人都食唔晒。薯条热辣辣,炸得啱啱好,黑松露芝士酱几creamy,好味!软壳蟹牛油果竹炭汉堡第一次食竹炭汉堡,都几特别,软壳蟹炸得好松脆,加埋牛油果的香味,好match。开始仲惊唔够饱,但除汉堡外,仲有薯角同杂菜,菜好鲜嫩,份量十足!黑松露带子意大利饭好香嘅黑松露味,带子新鲜,都好大粒下,都只系一百蚊左右,性价比高。整体来讲,餐厅环境舒适,食物份量足,味道不错,值得再来。
一人白酒生蚝套餐
炸美国薯条(黑松露芝士酱)
软壳蟹牛油果竹炭汉堡
黑松露带子意大利饭
整体来讲,餐厅环境舒适,食物份量足,味道不错,值得再来。