2012-12-27
同友人本身约左系THE ONE, 佢想食西餐.. 说真的, 果度食西餐中等价而好味既选择真系唔多, 俾我醒起MIRA MALL lee 间新既意大利餐厅, 就决定同朋友去试下! Lee 个商场仲新, 无乜人识黎住。不过lee间餐厅都8成full啦, 系既, 香港都多识饮识食既人! 装璜走简约路线。好钟意佢D大枱, 好有FAMILY FEELING! SERVICE 几好, 带位快, 坐低即斟水, 落单即时用手机APP落单! 而且好nice, 有笑容。多谢友人既信赖, lee 餐由我发板, 不过两个人食得d咩呀.. 叫左个COLD CUT PLATTER同4 CHEESES PIZZA; 一开始个bread basket , 我地觉得最正系个香草包, d herbs 好明显系新鲜herb 整, 好香! 我地encore多round. 而且佢个vinegar都好好味, 唔会”o拿” 喉。TAVOLOZZA DI AFFETTATI MISTI (DOP COLD CUT PLATTER) $210一黎我地都好开心, 因为好靓~ menu 见8只choices, 我地既platter 有6只
一黎我地都好开心, 因为好靓~ menu 见8只choices, 我地既platter 有6只ham, 因为小妹对ham唔系好熟, 我估黎左既应该有:
SAN. DANIELE HAM – 肉质软, 有少少甜, 味道偏淡
BRESALOA – 风干牛, 牛味都几浓…
PORCHETTA HAM – 个口感令我谂起我地既薰蹄
COPPA HAM – 见到好似好肥, 食落又唔觉, 有d油香味送酒唔错~~
MORTADELLA – 灯笼肠, 有淡淡既香料味
SPECK HAM – lee 个个猪味好浓, 未必人人喜欢佢
芝味满泻, 一食都食出有blue cheese 味, 返家查一查, 原来gorgonzola 系blue cheese 既一种….. 个饼底其实几好食的, 系漏左d.. 多人食会好d