2023-05-19 161 浏览
Pizza Express 最近推出咗唔少新菜式,小编同男朋友都系pizza控,急不及待去试咗😆我哋食咗两款新菜式都好好味㗎😋蒜香橄榄车厘茄焗虾$88虾肉好爽🍤,蒜香加上车厘茄,惹味又开胃。蒜蓉包$42我哋实在太钟意蒜蓉,有蒜蓉包都会叫嚟食。呢度嘅蒜蓉包同平时食开𠮶啲完全唔同嘅,似薄饼咁,焗起热辣辣好松软,蒜蓉香恰到好处🧄烟熏烧烤酱牛肉薄饼 $188呢款系薄身香脆嘅饼底,馅料主要有炖牛颊肉、红洋葱、车厘茄、蕃茜、马苏里拉芝士配上烟熏烧烤酱。牛颊肉炖得好松化😋,配上带少少甜味嘅惹味烟熏烧烤酱同埋芝士😍,再加上薄脆嘅饼底,就算食晒成个都唔会觉得滞😝蟹肉白酒汁扁意粉$162蟹肉超级多,一索索肉😍重点系个白酒汁好好味,配上一啲蒜油、番茜,加上柠檬汁,每条扁意粉都挂汁,呢个扁意粉香浓得来好清爽👍🏻意大利芝士蛋糕$62用杯仔装住嘅手工制作Tiramisu,酒味恰到好处,用上可可粉同埋士多啤梨做装饰,用杯仔成装,精致😍

蒜香橄榄车厘茄焗虾$88
虾肉好爽🍤,蒜香加上车厘茄,惹味又开胃。

蒜蓉包$42

烟熏烧烤酱牛肉薄饼 $188