餐厅: Acquasala
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-11-15 209 浏览
依度系一间好有雅调风情的意式餐厅,我哋可以见到门口入面嘅楼底系几高,而入面嘅枱凳大部份都系高身的,几适合大家夜晚过嚟饮酒🍸chill下~( ´▽`)💜Burrata 🧀 💰$148本身系为咗𠮶旧芝士而order ~一上枱系见到佢有劲大旧芝士🧀️放喺中间位,上面仲有呢个前菜最矜贵嘅鱼子酱💚,旁边仲有放到有机菜同两块脆脆地的面包~芝士中间系半流心状态呈现,配搭埋面包块、黑醋、沙律菜一齐食感觉好清新,而且增添左层次,食落有少少咸咸地~但系成个感觉一啲都唔会腻(o^^o)💜Roast Beef Topped Japanese Rice🐮 🥄 💰$188本身未黎之前就已经望到劲多人推介依个牛肉盖饭,一上枱就望到成个牛肉盖饭系比好多半熟牛肉包围著,而中间系加左一粒流心蛋黄,闻落去系超级香(>^ω^<)而且佢睇得出佢有用火枪烧过啲牛肉~令到成个牛肉盖饭更加焦香野味🤭首先个主角牛肉系比得一啲都唔孤寒,而且每一块都劲大块,每一啖都有颇香的牛肉香味,而且都系半熟得来劲容易咬开,一啲都唔靱~因为啲牛肉本身系半生熟🐮,所以会有啲牛肉汁流入啲饭度,加埋蛋黄汁一齐食就更加丰富成个口感(^з^)-☆另

💜Burrata 🧀 💰$148

另外值得赞嘅系佢哋选择咗日本米,而且软硬程度啱啱好,依样嘢都好考厨师有冇喺基本嘅食材到花心思(。ì _ í。)
牛肉盖饭旁边亦都伴着一个特别嘅酱汁,个味道有少少似烧汁

💜Tiramisu🥄 💰$108
呢个tiramisu 又系劲多人推荐,一开始见到用咖啡杯装住仲以为系咖啡☕️🤣但系之后先发现原来入面内有干坤!(o^^o)成个甜品食落啲cream好软滑顺口,而且有好香的咖啡味,食到中间仲有少少湿润的手指饼配搭,整体而言系会有甘香顺滑嘅感觉,就算食晒都唔会觉得好滞,相信呢个亦都系咁多人介绍要食嘅原因^_^🩷

💜Queen’s Raspberry 🍸 💰$55
饮落第一啖佢面头蛋白泡泡𠮶层嘅味几突出,再饮多啲嘅时候就会饮到下面raspberry酸酸嘅味道,感觉几特别,系平时Meow小编好少饮到嘅味道👅
Queen’s  Raspberry
Burrata
Tiramisu
Queen’s  Raspberry
Burrata
Tiramisu
  • Roast beef topped japanese rice