2024-07-08 1985 浏览
来到满小馆,先开一壶白桃乌龙茶,茶味清爽中带点白桃香,乌龙茶可解油腻。🍅 冰镇荔枝串串茄 ~ 天气太热点呢个真系好透心凉, 荔枝拆肉切碎,拌入串串番茄仔雪冻酸酸甜甜好开胃。✡️ 嫩滑酸菜鱼 ~ 每片鱼都咁滑榴, 入口带点酸辣够麻, 配菜有豆卜,大豆芽,酸菜,最特别竟然系配米线底,我真系估佢唔到呀!米线吸哂d 酸汤超正㖞。✡️ 火焰古法烧腩叉 ~ 厚切腩叉, 用古法火焰去烧, 面层的桂花糖够香甜, 腩叉入口松软,忍唔住食多两件都唔会过份🤪。✡️ 啫啫通菜煲 ~ 呢味菜系我和谦谦最喜欢的, 喜欢佢煲上够哂惹味特别系d 猪肉碎虾干碎连同通菜一野送入口送饭一流。✡️ 海味野菌炆伊面 ~ 野菌配伊面好夹,伊面炆得入味又唔会油腻,谦谦话正。