2020-09-25 1262 浏览
最近去咗荃湾一间比较High End 少少嘅西餐厅食饭!呢间木屋餐厅装修都几靓的!都几适合一班朋友嚟庆祝生日或情侣庆祝什么什么纪念日的!今次我哋叫咗一个Set Dinner加一个意大利饭!先上个Set Dinner 嘅是日餐汤及前菜,今日系粟米忌廉汤加烟三文鱼牛油果芝士卷,餐汤同前菜卖相都好精致,但味道就没有什么特别的,之后就上个法国面包蟹烩意大利饭,呢个菜式无论卖相及味道都值得一赞,每啖食落都有蟹肉,浓郁嘅蟹味食落又鲜甜,而且个饭嘅湿度又啱啱好,不会太硬!跟住就上埋个猪肋骨主菜,呢个猪肋骨都烤得唔错,配埋面头个酱汁食真系份外惹味!系旁边嘅芝士条系可以拉丝个只的,正呀!最后上埋个是日甜品,今日系面包布甸,呢个细细件嘅甜品绝对比到惊喜我呀!出奇地好食又够滑又够绵呀!因为好多餐厅嘅是日甜品都比较Hea的!不过Set Dinner 就冇跟任何餐茶的,就连水都系要比钱买的!如果可以加返杯餐茶或比客人选择饮普通水定比钱开支装水就更好啦!因为水反正比咗钱开也不太想再比钱order 比其他酒水了!不竟这里只是荃湾!