2022-04-16
「鹅闷是快烙滴好耳痛 鹅闷天天一起个窗」呢间春田唔系幼稚园,而系土瓜湾与红磡之间的一间「春田冰室」✨唔系卖猪腩肉,但焗饭、三文治、西多士样样都有🤤仲好吸引🤫实物卖相比餐牌上的图片还要更加吸引🥪 劲量咸牛肉芝士滑蛋三文治($53)卖相劲吸引,超过成吋厚的滑蛋,与咸牛肉的味道配合得刚刚好,蛋内还夹杂著芝士,配上已烘底的面包(+$1) 赞 👍🏻 而粗薯炸得够脆而不油🍴 咖喱吉列猪扒焗饭($60)吉列猪扒极脆,外皮炸粉够薄🤤咖喱香辣,炒饭底加入了洋葱及菇,整体亦不油腻🍞 粒粒华田脆脆雪山西多士($32)呢个太吸引,食饱面仲想叫一份试下🤩见到真系吓一跳,真系成坐山咁高😂西多粒粒饱满,外脆内软,用了法式制法,先用面包浸满蛋液,然后再炸,最后再洒上阿华田及牛油🧈极之邪恶😈一淡入口充满蛋香,媲美大澳饼店的炸沙翁😙面包只吸满蛋浆而不吸油,整体亦只是微甜💕🍹 椰汁红豆冰(焗饭+$11)椰味重,红豆够淋够甜🍹 蜂蜜百香果茶(三文治+$9)百香果好香,蜂蜜个人觉得多左少少,所以问侍应拎左杯水加落去就岩岩好❥ 炸物出色
🥪 劲量咸牛肉芝士滑蛋三文治($53)
🍴 咖喱吉列猪扒焗饭($60)
🍞 粒粒华田脆脆雪山西多士($32)
🍹 椰汁红豆冰(焗饭+$11)
椰味重,红豆够淋够甜
🍹 蜂蜜百香果茶(三文治+$9)
❥ 炸物出色