2011-07-19
同2个同事之前都黎食过lunch, 不过太赶冇写食评上次叫左个salad 加上Leonidas vip card有9折埋单都系一百蚊松d, 食法国菜其实都几抵下黎过先知原来呢度系社企帮助d有语言障碍既小朋友所以今次就encore多一次, 食好野兼做善事不过今次转战晚餐, 黎个candle light dinner 因为唔使赶住返工所以可以周围影下相个门面都几靓, 有个酒架仲有盏水晶灯添虽然我地3个都有玩openrice不过大家都觉得唔想出咁多post所以最后决定由我写食评, haha首先梗系上左餐包先, 有几款既我估应该系正宗法国面包 同埋系暖暖地既, my favourite味道唔错, 几款都几好食外脆内软睇左一阵menu, 最后前菜我点左ham果个有d哈蜜瓜伴碟本人对ham系非常热爱同有研究所以呢个一食就知系高质素口感非常好, 味道香浓,肉质丰富, 一个字"正"!!之后就上主菜鸭胸, 伴上薯蓉唔记得左个汁系咩净系记得同个鸭胸好搭配而个鸭胸就肉质肥美肥瘦比例好岩,一d都唔油腻味道梗系都冇得顶啦之后上甜品, 系朱古力慕思不过挂住食唔记得影相添个慕思好滑, 朱古力味好出我都估唔到我可以食
埋单都系一百蚊松d, 食法国菜其实都几抵下
黎过先知原来呢度系社企
帮助d有语言障碍既小朋友
所以今次就encore多一次, 食好野兼做善事
因为唔使赶住返工所以可以周围影下相 个门面都几靓, 有个酒架 仲有盏水晶灯添
虽然我地3个都有玩openrice
不过大家都觉得唔想出咁多post
所以最后决定由我写食评, haha
首先梗系上左餐包先, 有几款既
我估应该系正宗法国面包
同埋系暖暖地既, my favourite
味道唔错, 几款都几好食
外脆内软
睇左一阵menu, 最后前菜我点左ham果个
有d哈蜜瓜伴碟 本人对ham系非常热爱同有研究
所以呢个一食就知系高质素
口感非常好, 味道香浓,
肉质丰富, 一个字"正"!!
之后就上主菜鸭胸, 伴上薯蓉 唔记得左个汁系咩
净系记得同个鸭胸好搭配
而个鸭胸就肉质肥美
肥瘦比例好岩,一d都唔油腻
味道梗系都冇得顶啦
之后上甜品, 系朱古力慕思
不过挂住食唔记得影相添
个慕思好滑, 朱古力味好出
我都估唔到我可以食哂成个~haha
餐饮叫番上次个热朱古力,系用leonidas朱古力做
我呢个fan梗系叫呢个啦
果然冇令我失望