2021-08-16
Dear A 生日饭🎂, 新界小花不惜过海都来Gathering🌈🌈, 主角最近特别喜食中式,冷系健康DD㖞⋯⋯咁我就试揾间坐得,食得,兼打卡又得既试下啦餐厅大大玻璃, 难得星期五晚都可安排到有个窗边sofa 位, 四人行刚刚好❣️枱与枱之间有一定空间, ladies 约饭梗要坐得舒服啦,吹水食嘢都起码2个钟🤭餐厅menu 一眼望上去就预左要点些打卡items啦个名好靓果d呢碧绿蟹肉羹金鱼饺-🦀🐟 与menu广告图片相符👍🏻 欣赏佢系靓既, 兼且坚有粒粒蟹肉, 金鱼饺系虾肉满满😻梁溪脆鳝-🌱素食黎架! 有惊喜菇底脆炸, 味浓唔厚粉青森苹果叉烧酥-🍏 特别有块薄荷叶, 多左份清新感, 虽然叉烧肉有点略嫌不足, 但整体不错, 打卡一流咸蛋黄竹炭萝卜丝酥饼-🥕好鲜甜外层脆脆薄波, 加埋微微咸蛋黄点缀下很不错四川牛肝菌福花干窝-🥦 牛肝菌超入味, 成个菜好香口, 又有椰菜花吸埋个汁, 好开胃,加上微辣, 唔成辣既都可浅尝干煸黑毛猪肉崧芥兰-🌿又系冷清淡之作, 成碟都绝不唔油腻, 肉崧捞菜个味系刚刚好拔丝咕噜肉-😈 丝系有既,肉肉是中级软腍, 外脆但硬左少少, 我就食得最多🙊辣子鸡丁🍴- 点左两客
梁溪脆鳝-🌱素食黎架! 有惊喜菇底脆炸, 味浓唔厚粉
辣子鸡丁🍴- 点左两客姐系咁, 食得辣既必点,中级辣度,香口,唔会好油
绿茶流沙包- 比较无特色既一款…质量ok la
整体食得开心🥳菜式健康得来兼有tastes