2019-04-30
之前嚟喜点食过粥底火锅,今次试吓佢嘅忘不了海鲜火锅套餐。每位$298可以食两个半小时。最瞩目当然系龙虾加5款时令海鲜,包括虾、蚬、鲍鱼、带子等等。鲍鱼有半只手掌咁大,肉质厚实,几鲜甜。龙虾size都几大,肉质非常结实,美味可口。虾得两只既话我觉得比较少,不过肉质有弹性,一样都系非常鲜甜。值得一赞系餐厅提供筲箕俾我哋碌啲蚬,非常方便。蚬无沙非常抵赞,味道亦清甜。除咗海鲜拼盘之外,套餐仲包括多款水饺、丸类。我最钟意当然系蟹肉黑松露味饺另外仲有两款炸物,分别系即炸响铃同虾油条。平时饮茶食虾多士食得多,虾油条一定未试过,口感更加香脆。另外即炸响铃热辣辣,就咁食都冇问题。肉类方面可以拣顶级安格斯牛颈脊或樱花黑豚肉。作为牛魔王嘅我哋当然拣前者,每人有4件左右,牛味非常浓郁。套餐有大量配料无限追加。不过食晒上面讲过嘅食物都有八九成饱,可以叫左菜同鸟冬。每人仲有一大支竹庶茅根,真系非常抵食。
鲍鱼有半只手掌咁大,肉质厚实,几鲜甜。
龙虾size都几大,肉质非常结实,美味可口。
每人仲有一大支竹庶茅根,真系非常抵食。