今日放假去咗住太和嘅朋友仔屋企玩,玩到咁上下时间就喺楼下食埋晚饭,一向都钟意打边炉嘅,我就拣咗呢一间未试过嘅火锅店。餐厅提供十款汤底,我哋拣咗芝士牛奶同椰皇鸳鸯汤底,汤底未嚟之前就出咗去睇吓自助区嘅食物,基本上蔬菜同丸都有提供,另外仲有四款炸物。两款汤底又香又够味唔使攞调味料都得,套餐 B 澳洲M7 牛,牛味浓之余厚薄适中,轻轻灼几秒就已经食得。墨鱼滑同其他地方唔同,呢度会有墨鱼粒喺里面,所以食落更有口感。餐厅系台式火锅店,所以台式食品当然唔少得,叫咗盐酥鸡、花枝丸小食,即点即炸而且落单冇耐就好快送到。饮品方面餐厅提供大量自家制饮品,例如有冬瓜奶茶、鲜芋奶绿、白桃红茶、荔枝梳打等等,而甜品方面除咗有雪糕,仲有自家制豆腐花、雪花冰、仙草冻等等。