2017-01-12 1027 浏览
朋友知道我钟意食私房菜,今日佢带左我去一间位于佐敦既好兆年行,见到系商业大厦,心谂有无去错地方点知上到去真系有㖞呢间私房菜实左太隐蔽啦,无人带真系唔知呢度有野食呢度仲有个open area, 店主话可供包场烧烤因为系私房菜,所以有特制既menu坐左无几耐,第一道菜就出场喇「碳烧吞拿鱼」吞拿鱼微微的烧过,配合埋柚子醋,不过我食落又无醋味,反而有酱油味,唔知系唔系落错左呢!因为有点咸!不过吞拿鱼口感唔错,几soft「松茸菌干鲍炖汤」饮第一啖已经停不了,好浓既松茸味,而且好清甜又唔油腻只干鲍又有咬口但一d都韧推介推介「黑松露老虎虾球」黎到既时我以为系意大利饭,点知原来系糯米饭黎,但食落一d都唔会好痴,而且糯米味配埋黑松露一齐食真系好正呀!另外只老虎虾够大只,又好爽真系lam lam 脷「金榜酱饺子」金榜酱类似喇沙既味道,而且都辣辣地,呢个金榜酱味道唔错,只饺子好大只,不过个皮唔系好够薄,馅料亦太多肉,蕃茄唔系好够多,不过金榜酱真系好好味「星州酱元贝」星州酱其实类似甜酸酱咁,几开胃,只元贝都好有份量同平时食开既元贝好唔同,平时食开既元贝有一种我接受唔到既味道ga, 但呢个北海道元贝完全无,而且
点知上到去真系有㖞
呢间私房菜实左太隐蔽啦,无人带真系唔知呢度有野食
呢度仲有个open area, 店主话可供包场烧烤
因为系私房菜,所以有特制既menu
坐左无几耐,第一道菜就出场喇
「松茸菌干鲍炖汤」
饮第一啖已经停不了,好浓既松茸味,而且好清甜又唔油腻
只干鲍又有咬口但一d都韧
推介推介
真系lam lam 脷
同平时食开既元贝好唔同,平时食开既元贝有一种我接受唔到既味道ga, 但呢个北海道元贝完全无,而且个质感有d弹性ga
所以我清哂
「稻庭乌冬」个汤系用鸡煲左几个钟再隔渣而成,饮得出完全无味精
加上我至爱既稻庭乌冬
无得顶,不过份量就少左d, 夹2下就无哂,唔够喉呀
面头仲有埋黑松露
「炖雪梨汤水」岩哂而家呢个天气食,要润返下先得,味道唔会太甜
雪梨剥哂皮ga
另外亦设有厢房,仲可以唱k 添
岩哂搞个小party
2017-01-11