2019-10-17
都已经唔知第几次嚟呢度食嘢啦,次次谂唔到食咩或者胃口冇咁好嘅时候都会拣佢因为越南嘅始终都有啲酸酸尾尾,几开胃下!呢间铺头冇分店真系小店成日嚟到都唔开门,入边装修简单整洁,老板主厨唔知系越南人定泰国人但系听佢都讲到广东话,试过听到老板出嚟问客人意见睇得出佢好有心搞呢间餐厅,我哋都俾个意见老细。基本上午市下午茶或者晚餐餐牌入边嘅食物种类都差唔多系价钱有啲分别姐简简单单嘅装修入边位置唔算太多应该都有40个位左右一款一定嗌嘅就系越式捞檬,睇下你想配咩肉,手撕鸡猪扒鸡翼都好好食,佢嘅酸汁比起出边食过嘅真系觉得好好,唔知系自己整还是入货的,份量亦好充足配上炸蒜,花生,越式葱油真系一流!次次黎到都一定嗌嘅就去汤河不过一定会加$8转做冬阴公汤底,问过老细佢话佢呢个汤底系自己调配有时好快就会卖晒,入边非常非常足料,图上都见到蕃茄薄荷叶洋葱蘑菇好多唔同嘅香料都唔系太识,饮落非常浓郁酸酸地唔系咁辣,真系好好饮!试过成碗饮晒,问过老细佢话佢系自己改良过,适合香港人嘅口味!总括而言呢间真系荃湾其中一间非常有心做嘅越式餐店
呢间铺头冇分店真系小店成日嚟到都唔开门,入边装修简单整洁,老板主厨唔知系越南人定泰国人但系听佢都讲到广东话,试过听到老板出嚟问客人意见睇得出佢好有心搞呢间餐厅,我哋都俾个意见老细。 基本上午市下午茶或者晚餐餐牌入边嘅食物种类都差唔多系价钱有啲分别姐 简简单单嘅装修入边位置唔算太多应该都有40个位左右 一款一定嗌嘅就系越式捞檬,睇下你想配咩肉,手撕鸡猪扒鸡翼都好好食,佢嘅酸汁比起出边食过嘅真系觉得好好,唔知系自己整还是入货的,份量亦好充足配上炸蒜,花生,越式葱油真系一流! 次次黎到都一定嗌嘅就去汤河不过一定会加$8转做冬阴公汤底,问过老细佢话佢呢个汤底系自己调配有时好快就会卖晒,入边非常非常足料,图上都见到蕃茄薄荷叶洋葱蘑菇好多唔同嘅香料都唔系太识,饮落非常浓郁酸酸地唔系咁辣,真系好好饮!试过成碗饮晒,问过老细佢话佢系自己改良过,适合香港人嘅口味!
总括而言呢间真系荃湾其中一间非常有心做嘅越式餐店