2021-09-09
第一次同男朋友食法国菜,庆祝纪念日。呢间野要提早book定位,佢会介绍当日嘅菜式,系book位嘅时候落单。好钟意呢度嘅环境,超级宁静,而且真系可以慢慢享受晚餐,慢慢倾偈。真系觉得book啱餐厅庆祝周年纪念日。以下系我哋嗌嘅菜式。辣肉肠沙律沙律菜配上橄榄、黑醋、辣肉肠,估唔到辣肉肠个味同黑醋都夹到。清新得来有少少咸香。白酒牛油汁煮蚬呢个简直系惊喜,白酒牛油汁嘅奶油香配搭上新鲜嘅蚬,再加上香草,好足鲜味。我忍唔住饮咗几啖牛油汁,不过真系好肥。食到我舔舔脷。我觉得佢同餐包会好夹,好可惜我食完先谂起呢样野。龙虾汤依家龙虾汤绝对系我饮过最好饮嘅龙虾汤。系会忍唔住一啖有一啖咁饮!佢嘅龙虾味好出,有浸又香又鲜嘅味道。我饮过好多唔同地方嘅龙虾汤,个感觉都好化学。黑毛猪扒、烧春鸡呢两个主菜净系伴碟都好吸引。佢煮得个肉质好好,味道都唔差。心太软、朱古力慕丝朱古力味劲浓,唔会太甜,真系好怕太甜嘅甜品,呢两款朱古力甜品就啱啱好!总括而言,我哋两个人都好满足,食咗两三个钟,渡过左愉快嘅一晚。🥰
以下系我哋嗌嘅菜式。
辣肉肠沙律
白酒牛油汁煮蚬
龙虾汤
黑毛猪扒、烧春鸡
呢两个主菜净系伴碟都好吸引。佢煮得个肉质好好,味道都唔差。
心太软、朱古力慕丝