2024-10-25 672 浏览
📕Library 唔系图书馆😌而系尖沙咀嘅型格Restaurnat & bar 主打特色饮品、高级食材💛🥩主菜叫左香烤和牛内裙边和牛取于胸腹部,口感鲜嫩带有咬劲,有肉味,油花丰富但不油腻😗配合左希腊乳酪 多咗一重味道☺️最底有薯蓉同埋五颜六色嘅配菜粒粒 🌈🍄另外配牛油炒菇菌 杂菌嘅种类都几多 份量都唔少 牛油炒得几香 突出菇嘅香味🍹另外当然呢度就系要饮佢哋嘅特色Cocktail每杯酒都有佢哋独特嘅名称同埋故事我第一杯叫嘅系🌕系一杯比较清甜酸酸地嘅酒杯面洒上桂花花花瓣 都几靓架💛Menu 说道「自古人们谈到桂花,常在神话中把桂花树和月亮联系在一起,其中一段最广为流传就是嫦娥奔月。讲述嫦娥偷吃仙药飞上月亮,从此与丈夫后羿天地相隔的故事,而婵娟一词古诗文里多形容文子,又或形容月亮和花,几方面嘅巧合联想,就成就左今次作品婵娟」💛饮落口有丰富嘅味道,当中清澈嘅Home made Osmanthus Sake为主,感觉几fresh,系好易入口既另一杯叫无明明💜「所谓的无无明,就是要将所有的烦恼灭尽。让人自己去修行,去掉自己的各种烦恼,让自己得真正的自在」💜用NIP Gin Osmanthus做bas
📕Library 唔系图书馆😌
而系尖沙咀嘅型格Restaurnat & bar
主打特色饮品、高级食材💛

🥩主菜叫左香烤和牛内裙边
配合左希腊乳酪 多咗一重味道☺️
最底有薯蓉同埋五颜六色嘅配菜粒粒 🌈

🍹另外当然呢度就系要饮佢哋嘅特色Cocktail
每杯酒都有佢哋独特嘅名称同埋故事
我第一杯叫嘅系[婵娟]🌕
系一杯比较清甜酸酸地嘅酒
杯面洒上桂花花花瓣 都几靓架💛

💛饮落口有丰富嘅味道,当中清澈嘅

另一杯叫无明明💜

💜用NIP Gin Osmanthus做base, 上面有葡萄打成既cream ,都几特别
饮落口有两层口感

呢到sofa 坐位居多,坐得都几舒服☺️☺️
真·忘我