2015-10-28
环境阔,坐得舒服!店主非常细心,每件事情都从客人角度谂再决定既!而且对于食物,厨师非常有心思去试尽不同既食物直到配得好食先放出MENU!多道慢煮的晚餐 对于呢个价钱,我认为绝对抵食!5 Course dinner 加一后大慨四百头盆师传话佢地既沙律菜仲要洗完再过冰水添-冻肉配慢煮苹果沙律慢煮苹果吃出另类口感,苹果通常熟透都系林晒 或者一PAT 咁,但系呢到用慢煮既方法令到苹果,酸酸地但爽口仲好多汁!-凯撒沙律三文鱼配慢煮红菜头平时我不太食红菜头,通常煮熟左口感都系软绵绵咁,但慢煮红菜头系好爽口,又甜甜地,几特别既!汤-蕃茄清汤呢个清汤真系好惊喜!酸酸地,但唔系正常蕃茄酸到开唔到眼既感觉,而且汤够热,入落去好舒服!如果细食既你,呢个汤系一个好选择!据师传解释 呢个汤系分别用蕃茄煮左两次!所以先有呢个效果!-野菌忌廉汤忌廉汤的稀稠度系非常岩!而且野菌既味道未上台已经嗅到好香好浓!云吞所有云吞皮都系自制既,口感比较有咬口-和牛云吞呢款普通既云吞皮我就感觉硬左小小-墨汁带子云吞据师传所讲,墨汁系整云吞皮果时加入去既,所以食既时候,D牙同个口唔会变得黑妈妈! 主菜-慢煮三文鱼食落呢个三文鱼已经发
店主非常细心,每件事情都从客人角度谂再决定既!
多道慢煮的晚餐 对于呢个价钱,我认为绝对抵食!
5 Course dinner 加一后大慨四百
头盆
师传话佢地既沙律菜仲要洗完再过冰水添
-冻肉配慢煮苹果沙律
-凯撒沙律三文鱼配慢煮红菜头
汤
-蕃茄清汤
据师传解释 呢个汤系分别用蕃茄煮左两次!所以先有呢个效果!
-野菌忌廉汤
云吞
所有云吞皮都系自制既,口感比较有咬口
-和牛云吞
呢款普通既云吞皮我就感觉硬左小小
-墨汁带子云吞
主菜
-慢煮三文鱼
食落呢个三文鱼已经发现同出面既慢煮唔同,特别嫩滑。据师传解释,佢地系用更加低温用双倍时间去慢煮呢个三文鱼令肉质非常嫩,又JUICY!
-慢煮羊架
羊架切开仍然带点粉红,但因为出产地,羊架会比较有咬口!肉汁都仍然一咬落去就会FEEL到呀!
甜品
-梳乎厘
用法式整法加左糖边系入面,梳乎厘同出面无太大分别,但系多左糖边多左层口感!
-慢煮苹果卷
卷入面有苹果蓉 慢煮成片苹果 合桃 松子 提子干 皮非常脆! 所以甜得黎唔会太过 但口感非常丰富!!