2014-01-30 1297 浏览
难得同好友都喺星期一放假, 便相约喺西贡市一聚 (≧∇≦) 先喺码头附近闲逛, 蓝天白云, 海天一色, 行咗阵, 心情即刻轻松哂!! 行到一点左右, 肚子开始投诉, 就决定收队揾食~见呢间餐厅有露天茶座, 而且望落都几舒服, 就决定一试啦!!我哋两个都系叫咗午餐 - 有南瓜汤 & 白汁菠菜鸡肉长通粉 + 餐饮先讲个南瓜汤, 卖相同味道都唔错!! 汤底煲得够蓉, 但当中都有少少南瓜粒, 正!! 跟餐嘅蒜蓉多士亦 okay, 点汤食一流 ^^主角 - 白汁菠菜鸡肉长通粉, 卖相都不错, 而且份量十足! 可惜食咗两啖已经觉得颇咸, 要 keep 住饮水先平衡翻… 略为失准! 值得一提啲鸡肉, 无论味道同质感都劲似 nugget... 食落都几得意 ^^餐饮都系啲例牌选择, 我点咗冻柠茶, my friend 就点咗热柠水… 味道都中规中矩! 不过我哋挂住倾偈, 唔记得咗影相…总括而言, 呢度嘅食物都 okay! 如果想过一个舒适嘅下午, 都系一个不错嘅选择 ^^

南瓜汤 + 蒜蓉多士
白汁菠菜鸡肉长通粉