2019-01-28
约左FD去行山,出发前一齐食个Lunch,补充体力先出发。东荟城得D购物名店,冇乜野食,行去另一边有个富东商场,选择吾多,不过见到呢家店爆场之余,店外挤满人。人多实冇死,打算都会有排等,呢到上菜劲快,D人食完就走,等左15分钟就有位。叫左两份滋味常餐 $44,系A、B及C各选一样,包饮品。呢头点完野食,转头就有得食,座位比较迫夹,抬面摆吾到多野。【鲜茄牛肉通粉+煎双蛋+即烘牛油多士】见到好多人叫茄牛通,应该系呢到招牌就叫左份黎试试。蕃茄肉融入哂落汤底,香甜浓郁蕃茄汤底好正,酸酸甜甜好开胃。阳蛋好完整,蛋黄颜色好靓,爆浆既感觉真系好正,而且边位煎到好香脆。【沙嗲牛肉通粉+餐肉炒蛋+即烘牛油多士】沙嗲汤底吾系好浓,胜在通粉吾会煮到糊烂,食落有咬口,而已牛肉嫩清吾韧。炒蛋半溶既质感好奶滑;脆卜卜既多士搽满咸香既牛油好邪恶。【鲜竹卷】$17烟烟韧韧既豆皮卷住猪绞肉、竹笋同黑木耳,加上献汁,食落鲜甜入味,口感爽脆。【烧卖】$17猪肉馅食落扎实多汁,可惜烧卖蒸得比较耐,外皮有D软散。
【鲜茄牛肉通粉+煎双蛋+即烘牛油多士】
【沙嗲牛肉通粉+餐肉炒蛋+即烘牛油多士】
【鲜竹卷】$17
【烧卖】$17
猪肉馅食落扎实多汁,可惜烧卖蒸得比较耐,外皮有D软散。