2013-11-15
唔讲唔知原来依间咁家庭式既小店原来都有唔同分店真系失敬见到佢屹立系CWB既一角咁耐我都未亲身黎过今日有机会黎买左快外卖小店的确地方好细,只有几个卡位门面系玻璃敞门,贴满左唔同既报导亦同时有个餐牌方便客人叫外卖入到去直望就系厨房同收银既地方墙上都贴满左唔同菜式既相都几色彩缤纷同吸引其实一心想黎试个韩式寿司系已经做好放哂入纸盒所以好快可以拎走仲谂紧叫多一样食物既时候见到头上写住"杯杯鸡"用秘制酱汁心谂年糕同炒粉丝都比较普通就试下人地个自家酱系点啦叫左杯细既杯杯鸡厨房既男主人就即刻炸等左一阵,就有一大一细既纸杯拎走比埋筷子同纸巾真系几干净整理开餐了就好似开礼物咁先睇下我既寿司第一眼见到几好笑佢真系成条卷完切完就放入去完全冇理个卖相因为入面既材料都凸哂出黎第一次见咁原汁原味既寿司哈哈其实入面就有肠仔,菠菜,萝卜同酸瓜见好多料但其实系冇咩味的可以话系非常清淡饭都冇咩醋或麻油味而亦冇酱汁比你点的所以会有食得多干干地既问题不过佢值得赞就系用料足,饭既黏稠度都岩岩好而且份量好多!用黎伴浓味既野就最岩所以杯杯鸡同佢系好MATCH!唔好睇佢细细杯,都比到好满有4-5件外层系光亮既鲜啡色有白芝麻系面睇落闻落
真系失敬
见到佢屹立系CWB既一角咁耐我都未亲身黎过
今日有机会黎买左快外卖 小店的确地方好细,只有几个卡位
门面系玻璃敞门,贴满左唔同既报导
亦同时有个餐牌方便客人叫外卖 入到去直望就系厨房同收银既地方 墙上都贴满左唔同菜式既相
都几色彩缤纷同吸引 其实一心想黎试个韩式 寿司
系已经做好放哂入纸盒
所以好快可以拎走
仲谂紧叫多一样食物既时候
见到头上写住"杯杯鸡"
用秘制酱汁
心谂年糕同炒粉丝都比较普通
就试下人地个自家酱系点啦 叫左杯细既杯杯鸡
厨房既男主人就即刻炸
等左一阵,就有一大一细既纸杯拎走
比埋筷子同纸巾
真系几干净整理
开餐了就好似开礼物咁
先睇下我既寿司
第一眼见到几好笑
佢真系成条卷完切完就放入去
完全冇理个卖相
因为入面既材料都凸哂出黎
第一次见咁原汁原味既寿司哈哈 其实入面就有肠仔,菠菜,萝卜同酸瓜
见好多料但其实系冇咩味的
可以话系非常清淡
饭都冇咩醋或麻油味 而亦冇酱汁比你点的
所以会有食得多干干地既问题
不过佢值得赞就系用料足,饭既黏稠度都岩岩好
而且份量好多!用黎伴浓味既野就最岩 所以杯杯鸡同佢系好MATCH!
唔好睇佢细细杯,都比到好满
有4-5件
外层系光亮既鲜啡色
有白芝麻系面
睇落闻落都几唔错
个秘制酱汁唔算太特别
辣辣地,似烧汁 钟意佢系薄薄一层系肉既外层
唔会觉得好油同炸桨好劲
不过肉质就太干同硬
唔算好出色
不过小食多滋味,如果多D芝麻香口D会二更好
虽然唔系咩特别小食
但钟意佢快手干净俐落