2019-04-09 1954 浏览
依家啲whatsapp搞搞埋埋好多群组,成日都收到唔少转寄又转寄嘅资讯,不少都喺流流哋嘅假资讯,实在需要过滤吓先好嚟吸收。不过,资讯流通方便咗,故此,就不时收到有啲好嘢嘅优惠,就好似今次「柏景饼店」嘅应节快闪优惠,真喺快闪得紧要,讲到明订购期只得几日,但攞饼嘅日子就有成个月时间,加上价钱极优惠,吸引力大升。以前都试过佢哋嘅出品,感觉唔错,所以,趁住今次嘅大割引,当然更有唔执输嘅心态。呢次嘅新品,喺承着赏樱季节所推出嘅「樱花乳酪慕丝蛋糕」,平常佢哋啲磅装蛋糕,正价要卖到成$248一个,但今次嘅快闪优惠只喺$138,喺咪好心动呢!?据官网介绍,整个蛋糕主要分为上层嘅盐渍樱花啫喱及下层嘅乳酪慕丝蛋糕,少咗花巧,却多添一份怡人嘅外观。春日嘅下午,就用作懒洋洋嘅下午茶主角。面层嘅啫喱做得晶莹透彻,而盐渍嘅樱花,唔好期望太多,因为樱花本身无乜味,但嗒落确喺有些微咸咸哋,都几得意。至于啲乳酪慕丝,柔滑而带微酸,中间嘅海绵蛋糕,十分软绵,整体入口绝对唔腻,又属少甜,好有一份清爽感。老实讲,两次到访日本都遇唔着樱花盛开嘅境况,究竟,小弟喺咪跟樱花咁无缘呢?
,喺咪好心动呢!?
外卖自取