2023-07-07
近排乳酪雪糕嘅热潮又返嚟,咁啱最近尖沙咀柯士甸道新开咗一间乳酪雪糕,就等我食晚餐前快闪试一试啦🌞!⠀收工时间去买,都有几组客人排队,我快闪到连menu都冇影🤣直接见到咩就嗌咩😗⠀今次嗌咗Regular Cup,姐系三款配料加一个酱料,次次食亲乳酪雪糕,我都净系会拣蜂蜜🍯,贪佢够清新同食出乳酪雪糕嘅原味,今次当然唔例外啦✌🏻。配料方面,我拣咗蓝莓🫐、咖啡蛋白霜糖🍬同朱古力碎石🍫,蓝莓食落每粒都甜(呢样有啲难得),咖啡蛋白霜糖系佢哋自家制嘅配料,(有惊喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!)唔会太甜有少量咖啡味,啱晒想试蛋白霜糖嘅朋友仔👍🏻,而朱古力碎石我一开始以为系夹糖店𠮶啲五颜六色嘅,虽然同我想像中唔同但一样好味!同乳酪雪糕一齐食,唔会变腍亦唔痴牙,都推荐大家可以试吓个朱古力碎石😆!有少少美中不足嘅系比想像中融得快,前前后后只系用咗6分钟食,但个底已经有一半融咗变咗乳酪🫠,面对香港嘅炎炎夏日☀️,如果可以再froze多少少会更加好👍🏻。⠀