2023-12-15 220 浏览
早两日结婚周年纪念同老公放低呀女快闪去咗中环食串烧,着到靓靓本身谂住食串烧会好大阵味,点知呢间餐厅抽风系统又几好㖞~师傅用备长炭烧每一串食物,全部都用心制作,真系样样都好好味😋.📍鸟匠.🍗Tsukune (@$48) - 我期待左好耐呢个免治鸡肉串,免治鸡肉混入鸡软骨,配上生蛋黄,食落嫩滑juicy呀🥰🍗Thigh (@$45) - 鸡腿肉够嫩滑,落左少少盐去烧都够哂味🍡Kitsune (@$45) - 腐皮包住免治鸡肉,中间仲有块紫苏叶,几特别~🥢Wing (@$48) - 师傅拆左鸡翼骨去烧,皮脆肉嫩呀😋🫔Green Onion Roll (@$48) - 鸡肉包住好多葱,烧出黎好香,我老公秒清🤭🥩Beef & Sea Urchin & Salmon Roe (@$198) - 呢个真心推荐🤤海胆劲鲜甜,和牛烧完劲香,再配埋三文鱼籽,口感一流,好好味!🥚Egg roll skewers (@$38) - 厚烧玉子好软滑😆🐷Pork belly (@$40) - 五花腩肥瘦均匀,油香十足,但又唔会觉得腻㖞👍🍠Potato & honey (@$38) - 烧蕃薯再配蜜糖真系无得输嘅组

📍鸟匠

🍠Potato & honey (@$38) - 烧蕃薯再配蜜糖真系无得输嘅组合黎😎

🐔Sakura marinated chicken ($78) - 呢个慢煮鸡胸肉食落口好似sashimi,配埋山葵食真系唔错,完全打破左我对鸡胸肉嘅观感😂

🍝Chicken stock carbonara udon ($98) - 呢个carbonara乌冬够哂creamy,蛋汁挂乌冬超正💯

🍨Ice cream with black honey kinako ($58) - 呢个绿茶雪糕饼好好味,个饼够哂脆,仲有黑蜜同黄豆粉,食落口层次分明,系完满嘅结尾呀~