2022-05-11 403 浏览
一时兴起想打个边炉,但两个人又唔叫得多... 所以今次就去咗呢间一人一锅嘅台式火锅店食lunch啦~ 餐牌上有成12款选择,而其中一款系期间限定!午市套餐都只系 $88咋,包括一个锅 + 饭/粗粉丝 + 冻低糖红茶/绿茶,转其他主餐或饮品就需额外加钱啦!🧀 芝士竹轮寿喜烧 $88我哋两个都要咗芝士竹轮寿喜烧,配料有芝士竹轮、鸡蛋、南瓜、粟米、牛肉、娃娃菜、芝士鱼豆腐、蜂巢豆腐、蛋饺、鸣门卷、炸枝竹、冬菇、金菇同蟹柳。本身以为「芝士竹轮寿喜烧」嘅意思系用芝士作汤底,结果发现原来佢只不过系有「芝士竹轮」😅 又唔可以话系错嘅... 🤣 汤底甜甜地唔算好浓郁,建议配粗粉丝,因为会索囇啲汤汁!感觉都几爽😆 芝士竹轮好似得两旧,但咬落去会爆浆,芝士流心超级好食😋 牛肉份量都唔少,质素正常,但略嫌比较细块,而其他配料都系普普通通,正常味道😂 呢个地点呢个价钱算系咁啦🤣 重点系唔使浪费时间买送洗碗得嚟,食完又唔会搞到成屋都系火锅味😃 开心!⭐️ CP值:🐘🐘🐘.5⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘.5⭐️ 舒适度:🐘🐘🐘.5⭐️ 再食指数:🐘🐘🐘.5 (5 星为满分)人均消费:$50-100

🧀 芝士竹轮寿喜烧 $88

⭐️ CP值:🐘🐘🐘.5
⭐️ 打卡able:🐘🐘🐘.5
⭐️ 舒适度:🐘🐘🐘.5
⭐️ 再食指数:🐘🐘🐘.5
(5 星为满分)

人均消费:$50-100