2018-11-09 196 浏览
系公司附近开左冇耐,已经第二次黎食。午餐时间黎到,因为铺位细得几张枱,所以好易full左,所以特登早左黎攞位,好好彩冇full到一野入得。铺头都系中式设计,可能因为岩岩新开既关系,俾人感觉好新好整齐干净。同朋友一人叫左一个饭同啲点心share。朋友食凤爪排骨饭,我就叫左北菇滑鸡饭,点左烧卖同七味虎皮酿尖椒share。果凤爪排骨饭我上一次食过,同出边差唔多,水准正常,29蚊黎讲算好唔错。至于烧卖同外面差唔多,佢都足料既,不过不失。而我今次点左北菇滑鸡饭,鸡件都几多,算几滑,29蚊黎讲好抵食。如果中意食香口野,一定要点呢个七味虎皮酿尖椒,已经第二次食,虾胶酿得好足,系酿到涨卜卜既程度,啖啖虾胶,炸得岩岩好,有少少微辣好惹味,当然我食得辣既,对我黎讲系微辣,对其他人黎讲可能唔系。整体黎讲,性价比都几高,价钱唔算好贵,买单两个人系百二蚊,除开每人都系60蚊,正常食lunch价钱,而且食物质素唔错,服务都好ok,上菜系好快,基本上一点完几分钟就有野食,唔会浪费左自己食饭时间,收盘都好快,但唔会赶你走。

凤爪排骨饭+蟹籽蒸烧卖

北菇滑鸡饭