本身约左个响九龙湾返工既朋友食晚饭,因为要去HMV,所以就近近地响德福食啦打算都系简简单单, 于是朋友就提议一系M记、K记或者赤丸, 我从来未食过赤丸, 于是就决定试下啦以前见到呢间野,一直都以为系一般日本餐厅, 闲闲地80蚊落楼果种,点知朋友同我介绍,原来我谂错左,睇返餐牌先知原来都OK平,一碗乌冬40零50蚊, 饮品都系8-13蚊左右, 小食D价钱亦正常入去时要等一等位,但都好快,个waiter比定menu我地睇,又叫我地可以坐入去里面d比人等位既长椅度,都唔错我地坐吧台, 落单系自己响order纸上面tick, 但关东煮就要另外同佢叫, 跟住佢整好就会响吧台里面递出黎咁我叫左一碗咖喱牛肉汤乌冬, 朋友就叫左吉列猪扒乌冬, 另外叫左两件关东煮一齐食咖喱牛肉乌冬都算唔错, 份量同味道合理啦, 未算好好食, 但医肚的话就相当OK了朋友个乌冬睇落唔错,系好少水果种,同我果个浸汤既唔同关东煮好像2件4蚊, 3件7蚊, 4件11蚊咁上下(唔系好记得,可能记错)因为要SHARE所以我地选左芋丝(1份有2件)同烧墨鱼丸(有3粒,不过当然系细细粒啦,4蚊你想要几大粒?), 关东煮似乎好难会唔好食,

朋友个乌冬睇落唔错,系好少水果种,同我果个浸汤既唔同

因为要SHARE所以我地选左芋丝(1份有2件)同烧墨鱼丸(有3粒,不过当然系细细粒啦,4蚊你想要几大粒?), 关东煮似乎好难会唔好食, 所以应该算系一般水准啦

间店店面唔大, 睇个势都系预你食完就走, 好似快餐咁, 咁见佢出面有人等位,我地都唔阻住人啦, 就埋单转移阵地去
呢间店d野唔算好正, 但如果食厌m记k记, 又唔想食大餐, 咁都算系一个唔错既选择, 尤其是两三个人打算食完就走咁~

但如果打算食完坐响度吹下水就唔好啦, 即使waiter唔赶,外面排紧队d人都啤住你地啦
2010-03-08
  • 咖哩牛肉乌冬