2022-08-27 513 浏览
<快饭之选• 美德冰室> _美德冰室-凉瓜排骨饭$58, 杂果宾治$9, 咖喱鸡排意粉$62, 龙凤柠乐$9 & 阿华田西多士$32 _无错是日星期六,作为社畜嘅我,今日要执行公司嘅特别任务🙃,山长又远咁去到观塘😎由于任务嘅地方就系美徳工业大厦附近,所以上巴士果阵就决定左去目的地劲近嘅美德冰室食个快饭,医饱个肚先开工😌_入到去谂都唔谂,食我茶记至爱🥰凉瓜排骨饭~虽然依个饭佬味浓,但真系好鬼死正,有一种说不出的情意结💁🏻‍♀️美德嘅凉瓜排骨饭合格嘅,饭有饭香,如果可以干身啲更好,至于凉瓜呢有过油嘅,唔会太过涩口同淋身,有咬口😋排骨呢,肉有腌过,冇出现鞋口嘅情况。依度特别嘅,喺平时依个饭好少配冬菇片,多数都系红椒青椒多,配埋个汁多左少少菇味,依个汁𩠌饭几岩胃口🤣_咖喱鸡扒意粉呢?正常茶记发挥~但美德嘅咖喱有啲似细过食嘅咖喱葡汁焗意粉/饭嘅回忆味道🥺食落鸡扒冇雪味,抵赞位系佢有将汁同意粉分开,可以自己控制食几多咖喱汁,而且又冇整淋块鸡扒😂比个Like 厨房~_阿华田西多士呢?依款系我今日拣黎美德另一个原因😌因为星期六已经要返工,生活要有一点甜嘅,食件西多士唔过分呀😤重点系对于一
<快饭之选• 美德冰室>
_
阿华田西多士呢?依款系我今日拣黎美德另一个原因😌因为星期六已经要返工,生活要有一点甜嘅,食件西多士唔过分呀😤重点系对于一个花生🥜敏感嘅人,竟然有一款西多士可以喺茶记入面食到,仲要系好味嘅,真系做到有华田味,切落去果去有炼奶爆出嚟,正😈
_
饮品就正正常常la , 加$9 可以饮到特饮- 杂果宾治同龙凤柠乐,仲想点☺️ 整体CP 值ok 嘅🤓