2017-04-01
同男朋友系the one睇完戏之后,就决定系附近食餐好既,享受下二人世界!既然拣左以Oyster为名既餐厅,我地二话不说就点左个Oyster Platter 12pcs ($388)呢个platter包含1-2款由厨师推介既生蚝,当日我地所食既就系Lambert同Irish Gigas。另外职员亦推介我地点menu无既法国狮蚶($108),既然职员特地推介,即管试试!冰镇住既生蚝同狮蚶睇落十分新鲜,蚝肉饱满,狮蚶鲜香。Irish Gigas味道清甜,Lambert则较为浓味。另外师傅开壳手势唔错,无壳碎影响进食。非洲虎虾意大利饭($318)呢个意大利饭等候时间比较耐,职员解释因为意大利饭系现叫现煮所以会比较耐。我做过厨房,知道意大利饭通常会煮定先,难得呢度系现叫现煮,咁有诚意,等候都系值得既。一上台,大虾香气扑鼻,虎虾肉质新鲜爽口,配上带有口感既意大利饭,十分配合。海胆雪糕($68)翻黎翻去menu都见唔到有甜品,好彩朋友一早推介我食,否则就会错过呢样美食喇!而牛奶做底既雪糕配上粒粒海胆肉,惊喜度爆灯!真系估唔到两者可以咁夹!即刻觉得其他分子雪糕都比落去!职员话佢地之后仲会推出其他海鲜
Oyster Platter 12pcs
另外师傅开壳手势唔错,无壳碎影响进食。
非洲虎虾意大利饭
海胆雪糕
即刻觉得其他分子雪糕都比落去!
职员话佢地之后仲会推出其他海鲜味既雪糕,咁我要趁佢未转味之前食多几次先!