2021-06-30 729 浏览
放工就系肚饿,今晚约朋友出黎尖沙咀再次朝圣我最爱既新泰一贯新泰走高档泰菜既风格,太子集团中心分店都唔例外,感觉相当luxury 由于太肚饿既关系,我同朋友好快就拣好以下心水菜色椒盐软壳蟹大大粒椒盐配上炸到外脆内软既软壳蟹,完美小食马沙拉咖哩鸡 配 印度酥饼重椰香既马沙拉咖哩鸡深得小妹既心,连配菜薯仔三色椒同车厘茄都索哂味印度苏饼烘到岩岩好金黄色,一d㶶咗既黑色都见唔到,抵赞铁板蚝仔炒蛋蚝仔份量都几多,一碟都有十几只,炒蛋唔会太老,点埋辣酱真系好惹味,而且食唔到腥味越式烧春鸡酿香茅黄饭平时葡式烧春鸡就食得多,呢款越式版本既饭充满香茅叶同鸡油香味,饭粒焗得粒粒分明,配上啖啖肉既春鸡真系好食到停唔到口呢款菜仲包埋泰式沙律🥗,有花生🥜洋葱🧅豆苗,甜酸汁微辣,清新口感中和左春鸡同油饭既油腻,赞必叫饮品:椰青沙冰清甜椰青🥥改造成软绵绵沙冰,变得更有口感,成大大个椰青都注满沙冰,二人share 仲开心🥳作为泰菜头号fans ,新泰由环境、食物、服务都相当高质,难怪分店愈来愈多,小妹诚意推荐比一样钟意食泰菜既你

放工就系肚饿,今晚约朋友出黎尖沙咀再次朝圣我最爱既新泰

由于太肚饿既关系,我同朋友好快就拣好以下心水菜色

椒盐软壳蟹
大大粒椒盐配上炸到外脆内软既软壳蟹,完美小食

马沙拉咖哩鸡 配 印度酥饼
印度苏饼烘到岩岩好金黄色,一d㶶咗既黑色都见唔到,抵赞

铁板蚝仔炒蛋

越式烧春鸡酿香茅黄饭