2021-10-21
已经食过好几次呢间新派泰国菜餐厅,今次专程带细妹嚟食,前几次来都以为只有楼下座位,原来楼上还有雅座,坐得挺舒适的,环境比楼下清静,全部都系年青人或情侣,好有文青感觉。我哋今次点咗木瓜沙律,酸酸甜甜好开胃,木瓜爽口,份量多到成坐山咁,两个人真系食唔哂。食泰国菜例牌必叫冬荫公汤,有成4只大大只大头虾,加上一些杂菌超足料的,汤头香浓鲜甜又带点微辣,真系好饮到一滴都不留!再嚟必食嘅炸墨鱼饼,超级弹牙又好大旧,还加入了香茅同炸,落啖啖都系墨鱼肉超正👍🏻细妹钟意食辣咖哩,今次点咗青咖哩(鸡),浓浓的椰香味,加入大量鸡肉同蔬菜同煮,香甜小辣而不腻,而且份量又大又多,抵食。餐厅有好多种类特饮,今次叫咗一杯芒果百香果沙冰,大大杯,淡淡热情果香味,酸甜开胃。总体餐厅性价比不错,份量很多,餐厅环境舒适优雅,员工亦亲切有礼,不往我再次再次帮衬。
木瓜沙律
冬阴功