2018-05-28 61 浏览
今晚和家人再黎呢条街觅食,被餐厅的装潢吸引而走入黎,入到去同个舖名一样,好有故事同好和谐嘅感觉。晚餐时间刚开始,同家人点咗两个餐一齐食。餐汤有南瓜汤同磨菇汤,上面淋左cream,搅匀饮个质感好幼滑,而且好大碗!餐包系蒜蓉包,软熟好味。我地仲加咗个去骨烤菠萝鸡中翼,新鲜烧好热辣辣,juicy嘅菠萝连埋鸡翼一齐食好夹,底下亦有沙律,可以解油腻。主菜黎啦,呢个系焗意大利肉酱芝士千层面,周边围满薯蓉,内里肉酱同千层面比例恰到好处,酸甜度掌握得很好,加上溶了的芝士,每一口都回味无穷。另一个主菜系烧意大利式BB猪,我地叫左1/4只,大概有5旧。家人对烧乳猪有研究,咬第一啖已赞不绝口,说实话真系烧得好好,外皮脆而肉质仍保持到嫩滑,而且咸度适中,配埋旁边嘅蜜糖醋沙律好正。而个黑松露薯蓉份量成个汤碗咁大,超抵食,每一啖薯蓉都系黑松露味,食到劲饱。

晚餐时间刚开始,同家人点咗两个餐一齐食。
南瓜汤
蘑菇汤